Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Igrice I TO ĆE BITI MOGUĆE: Smartfoni i tablet koji rade nedeljama bez punjenja
 
 

I TO ĆE BITI MOGUĆE: Smartfoni i tablet koji rade nedeljama bez punjenja

Čuveni Apple i britanska kompanija Intelligent Energy rade na ugrađivanju ćelija za gorivo u uređaje kao što su mobilni telefoni, laptopovi i tableti. Ova tehnologija bi mogla da omogući trajanje baterije i do nekoliko dana, a možda čak i nedelja.

 

Uređaj kao što je tablet i pametan telefon bi u bliskoj budućnosti mogao da radi danima bez ijednog punjenja u međuvremenu. Britanska kompanija “Intelligent Energy” nedavno je najavila da je prikupila set patenata u partnerstvu sa kompanijom Apple koji bi pomenutu ideju trebalo da pretvore u realnost.

Dve kompanije zajedno rade na ugrađivanju ćelija za gorivo u uređaje kao što su mobilni telefoni i laptopovi, što će omogućiti njihovo neprekidno funkcionisanje danima, možda čak i nedeljama. Ćelije na kojima ove dve kompanije rade su ekološke i veoma efikasne.

Kompanija Intelligent Energy već snabdeva kompanija kao što su Suzuki i Boeing, ali će trebati vremena kako bi se pomenuta tehnologija realizovala. Apple je još davne 2011. godine razmišljao o ugrađivanje ćelija koje će funkcionisati pomoću goriva u svoje MacBook-ove.

Ukoliko bi se ova ideja realizovala, to bi konačno rešilo kratko trajanje baterije na svim uređajima koje danas koristimo, što je problem sa kojim se svakodnevno suočavamo.