Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Zašto je teško imati dobar odnos sa svekrvom?
 
 

Zašto je teško imati dobar odnos sa svekrvom?

Prirodno je da se žena bori za ljubav svog muškarca, ali kada dođe do braka to prelazi u nadmetanje za njegovu ljubav sa svekrvom.

Istraživanja su pokazala da su majke mnogo više zabrinute kada njihov sin treba da stane na ludi kamen nego ćerka. Tu napetost osećaju i „novopečene“ supruge, pa se boje da li će njihova svekrva ružno da priča svom sinu o njegovoj ženi ili se možda previše mešati u njihov brak.

U istraživanju je učestvovalo 89 majki koje su otkrile svoje najveće brige. Naime, one se najviše plaše da ih nakon venčanja sin više neće često posećivati i da će ga supruga promeniti.

Osećaj konkurencije između snaje i svekrve objašnjava činjenica da se obe žene nadmeću za pažnju jednog muškarca. One mogu imati zategnut odnos i zbog toga što ne znaju kako da se ponašaju jedna prema drugoj.

Gde je muškarac u ovoj priči?

Kada se njegova majka i supruga svađaju muškarcu instinkt govori da se „sakrije“, iako bi trebao da posreduje u odnosu između supruge i majke i stavi svoju ženu na prvo mesto, pokazala su istraživanja.

Sa druge strane, ženama se savetuje da treba da minimiziraju negativna osećanja i uključe svekrvu u porodična dešavanja. To najbolje mogu da postignu ukoliko često prirede porodične večere ili joj pošalju fotografije unuka.

Slične rezultate pokazalo je i istraživanje iz 2008. godne univerziteta Kembridž, koje je pokazalo da 60 odsto žena oseća napetost u odnosu sa svekrvom, dok samo 15 odsto muškaraca osećaju isto u odnosu sa svojom taštom.

Izvor: b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži