Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Najčešće greške dama tokom ulepšavanja
 
 

Najčešće greške dama tokom ulepšavanja

Devojke najčešće greše tokom ulepšavanja i šminkanja jer žele da sve moguće trendove "isprate". Treba voditi računa da se ne pređe linija dobrog ukusa i držati se toga da je lepota u jednostavnosti.

Evo nekoliko primera u kojim situacijama devojke najčešće greše:

Nepodudarnost boje lica i vrata

Ukoliko nanesete tamniju nijansu pudera na lice a pritom ne namažete vrat, izgledaće kao da nosite masku i jasno će se ocrtavati linija koja odvaja lice i vrat. Prvo, prilagodite boju pudera vašem prirodnom tenu, osim tečnog za matiranje koristite i puder u kamenu ili bronzer, ali povedite računa o količinama koje stavljate na lice - nikako ne sme doći do nesrazmere.


Predugačka kosa

Lepo je negovati i imati dugu kosu, ipak previše je ukoliko ona doseže do guze! Toliko različitih frizura možete uraditi ako već imate podužu kosu. Idealna dužina je do pola leđa, a i kome stoji vrlo su prihvatljive i kratke "muške" frizure.

Prenaglašena olovka za usta

Najbolje je koristiti olovku u boji karmina, nikako druge nijanse pogotovu tamnije. Ako već stavite sjaj ili karmin na usta ona su već naglašena, dodatno naglašavanje je bespotrebno i totalno out.

Sređivanje u javnosti

Sve što imate da obavite oko sređivanja i ulepšavanja učinite to pre izlaska iz kuće, izuzetno u toaletu restorana, diskoteke. Nema potrebe da na očigled svih lakirate i sređujete nokte, češljate kosu ili popravljate šminku.

Previše bronzera

Bronzer jeste jako korisna stvar. Omogućava da izgledamo preplanulo i u zimskim danima, ali preterano korišćenje može vaš izgled učiniti veštačkim. Umerenost u svemu, pa i u stavljanju bronzera.

Botoks u usnama

Danas je sve češća pojava da se devojke podvrgavaju plastičnoj hirurgiji, i sve češće u tome preteraju. Previše botoksa u vašim usnama nije ni malo seksi, čak šta više izgleda potpuno veštački.

Solarijum

Osim što je dokazano da šteti vašoj koži, a često devojke i preteraju u korišćenju solarijuma, ako baš morate koristite sprej ili kremu za samopotamnjivanje umereno.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži