Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Doručak - najvažniji obrok dana
 
 

Doručak - najvažniji obrok dana

Na čovekovo zdravlje pokazalo se loše utiče “preskakanje” doručka, kao jednog od najvažnijih obroka dana.

Moderno vreme često nameće ubrzan tempo u kom se dešava da doručak izostane jer negde kasnimo ili žurimo. Ako volite zdrave napitke evo jednog jutarnjeg rešenja koje ne oduzima previše vremena, a opet unećete dovoljno energetske vrednosti da izdržite užurbano jutro. U pitanju je “smoothie”.

Šta je smoothie?

To je napitak koji je veoma zdrav jer se pravi od voća i povrća uz dodatke drugih namirnica. Sama reč znači “gladak, kremast, fin”, jer napitak ima određenu gustinu. Zavisno od ukusa koji volite, smoothie možete praviti i od 100% svežeg voća, ili u kombinaciji sa povrćem. Možete dodavati smrznuti jogurt, laneno ulje, med, neke žitarice ili čokoladu po želji. Najpre voće ili povrće pripremite tako što ćete krupne komade iseći, zatim sve stavljate u blender u kome se sadržina sjedinjuje i meša nakon čega ćete uočiti penu koja je bitan deo ovog napitka. Neki od predloga jesu smoothie od banana, malina i borovnica, ili pak čokoladni smoothie u kom komadiće čokolade dodajete uz bananu i smrznuti jogurt. Uživajte u vitaminskom obroku koji daje dobru energiju za početak napornog dana!

foto: favim.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži