Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Bahami - najlepše plaže koje možete da zamislite
 
 

Bahami - najlepše plaže koje možete da zamislite

Ono što Bahame čini jednom od atraktivnijih destinacija, za razliku od drugih karipskih ostrva, jeste uspešna ekonomija zemlje, stabilna politička situacija, privlačan šoping, bogat zabavni i noćni život, luksuzni hoteli, a iznad svega najlepše plaže koje možete da zamislite. Ni Kristifor Kolumbo, koji je bio prvi "turista" na Bahamima, nije mogao da odoli čarima ostrva. Bahami su finansijska, kulturna i turistička prestonica karipskih ostrva. Tu se mogu naći turisti sa svih strana sveta kako uživaju u gostoprimstvu ostrvljana i prirodnoj obdarenosti ostrva.

 

Veliki broj turista letuje na jednom od 14 glavnih ostrva. Međutim, ako želite i ako imate načina da dođete do jednog od osamljenijih ostrva, vaš san može da postane stvarnost. Možete da provedete dan na usamljenoj peskovitoj plaži, kraj mora najlepših nijansi plave i tirkizne boje, uživajući u posmatranju raznobojnih koralnih grebena i tropskih ribica.

Naša destinacija je bilo Rajsko ostrvo (Paradise Island). Nasau se nalazi na ostrvu Nju Providens i povezan je mostom sa Rajskim ostrvom. Možete da prepešačite udaljenost između tih dvaju ostrva za oko 45 minuta ili da uzmete taksi, autobus ili trajekt. Do 1962. godine Rajsko ostrvo nije bilo naseljeno i razvijeno. Tada su počeli da se prave prvi rizorti, nakon toga "milion dolara" vile, da bi se sve završilo sa velelepnim, jednim od najlepših hotela na svetu - Atlantisom.

Hotel koji je pokušao da sažme ideju izgubljene Atlantide vrlo je atraktivna opcija za one koji žele luksuz, glamur i kockanje u stilu Monaka ili Las Vegasa.

Porodične ljude sa decom Atlantis može da zainteresuje jer ima neverovatan broj aktivnosti u hotelskom kompleksu i oko njega. Jedna od mnogobrojnih atrakcija hotela je akvarijum sa stotinama primeraka života iz mora oko Bahama. Videćete sve, od malenih pirana do ogromnih ajkula, a akvarijum možete da obiđete šetnjom kroz mračne i tihe tunele. Ono od čega će vam sigurno stati dah je veliki tobogan, imitacija hrama plemena Maja, sa kojeg možete da uletite u vodu neverovatnom brzinom od 55 kilometara na sat. Adrenalin se naročito povećava kada shvatite da ste, iako se spuštate kroz providni tunel, okruženi ajkulama koje plivaju lagunama. Naravno, za one manje avanturistički nastrojene postoje još dodatna četiri manja tobogana koja vam mogu pružiti dosta zabave.

U samom hotelu nalaze se radnje poznatih dizajnera koje su otvorene svakog dana do kasno u noć. Postoji neka vrsta opčinjenosti lokalnog stanovništva kupovinom i prodajom skupocenih satova.

Veliki bilbordi, magazini i, naravno, radnje nude odličan izbor satova. Cene su basnoslovne, ali, po rečima trgovaca, to je roba koja se najbolje prodaje. U hotelu i oko njega može se videti krem svetskog džet-seta. Jahte od kojih staje dah usidrene su u selu Marina (Marina Village), koje se nalazi neposredno ispred hotela. Ova marina napravljena je 2005. godine. To je pešačka zona koju čine ulice sa gurmanskim restoranima, skupocenim prodavnicama suvenira, trendi kafeima i ponovo, juvelirnicama gde možete da kupite nakit i satove. Ono što je pod obavezno je da sednete u neki od restorana ili kafea, posmatrate paradu jahti i slušate muziku kalipsa koji svira do kasno u noć.

Najpoznatije plaže na Rajskom ostrvu su Paradise i Cabbage Beach. Duge, peščane, sa morem tirkizne boje, protežu se na severnoj strani ostrva. Smatraju se najlepšim plažama na Bahamima. Naravno, ukoliko volite akciju, gužvu, muziku i morske sportove. Možete da vidite padobrane u daljini, brze vožnje na "banana brodu", džet skijanje, čak i po kojeg surfera. Plaže su obično pune turista, kao i prodavaca koji vam nude neki koktel iz kokosa, bižuteriju ili, ako hoćete, tridesetominutnu masažu na plaži. Uvek se možete osamiti ako odete na istočniji deo Kebidž plaže i uživati sami u suncu i moru.

Na Rajskom ostrvu, pored hotela Atlantis, možete da nađete mnoge druge tipove smeštaja. Holiday Inn, Riu Palace, Comfort Suites...

Bahami su ostrva na koja uvek možete da se vraćate i svaki put otkrivate nova, interesantna mesta, skrivene plaže i nove ekskurzije. Odlučili smo da idemo do poznatog mesta koje se zove "Susret sa delfinima", a nalazi se na ostrvu Plava laguna. Vožnja brodićem prođe brzo, naročito ako posmatrate divne prizore oko sebe, od velelepnih vila (kuće Opre Vinfri, Breda Pita, Vitni Hjuston i drugih), do malih, privatnih ostrva koja se naziru. Plava laguna je, nema sumnje, nešto što upotpuni iskustvo Bahama.

Budući da su Bahami bili centar gusarske dominacije, domaćini su napravili gusarski muzej u kojem možete da prođete kroz vremeplov i čujete priče o Crnoj Bradi, Meri Rid i An Boni.

Vodiči u gusarskim uniformama vas pozdravljaju, pričaju vam događaje, a možete čak i da se prošetate pravim gusarskim brodom. Iako prilično zabavan i interesantan, ovaj muzej može da bude malo zastrašujući za mlađu decu. U svakom slučaju, do muzeja je prodavnica suvenira u kojoj možete da kupite majicu ili šolju za kafu.

Bahami nude sve - odmor, kilometre najlepših plaža, nezaboravan provod, divno vreme i uspomene na koje ćete se dugo vraćati.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži