Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Šta se dešava sa muškarcima, a šta sa ženama nakon raskida?
 
 

Šta se dešava sa muškarcima, a šta sa ženama nakon raskida?

Ko se okreće alkoholu, a ko menja izgled? Ko se okreće prijateljima, a ko od njih beži?

Žene su zaljubljive prirode, dok muškarci retko poklone svoje srce. Oni se teško otvaraju zbog čega se teže nose s raskidom, tvrde psiholozi. Pripadnice nežnijeg pola brže prepoznaju da je gotovo, dok muškarcima treba malo više vremena. Oni se oslanjaju na levu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje, dok je ženama izraženija desna strana odgovorna za intuiciju, osećaje i izražavanje.

Kako se žene, a kako muškarci nose s raskidom

Nakon raskida žene imaju potrebu da svoje najdublje osećaje podele s prijateljima i porodicom. One ne zadržavaju stvari u sebi kao što to rade muškarci. U njima se ne nakuplja gorčina, a bol izlazi zbog čega i mogu brže da nastave sa životom. Za razliku od njih, muškarci ne dele svoje emocije s drugima. Oni ih najčešće potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu, ističe britanska seksualna terapeutkinja Trejsi Koks. Muškarci se zatrpaju poslom kako ne bi mislili o bivšoj, traže utehu u alkoholu ili u drugim ženama. Oni će učiniti sve kako se ne bi suočili s prekidom i bolom koji ide uz to. Iskazivanje osećaja njima je najčešće znak slabosti i patetike i boje se da ne ispadnu slabići pred svojim prijateljima.

On izgubi više prijatelja

Nakon raskida bivši partneri su primorani da stvaratju novi i samostalan život. Žene se u takvim trenucima više oslanjaju na prijatelje, dok se muškarci okreću svojim solo prijateljima. Oni najčešće odbacuju zajedničke prijatelje u koristi samaca zato što im je teško da slušaju kako bivšoj ide dobro u životu.

Ona izgleda bolje

Žene nakon raskida često promene svoj izgled, frizuru ili stil odevanja i samim tim nagoveštavaju novi početak. Novim izgled im podiže samopouzdanje i odmah izgledaju bolje. Za razliku od njih muškarci pate u tišini što se itekako odražava na njihov izgled. Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove, tvrdi Kox.

Foto: Mohamed Hassan

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži