Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Od problema u vezi se možete razboleti
 
 

Od problema u vezi se možete razboleti

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako osećanja nesigurnosti i zabrinutosti povezana s romantičnom vezom zapravo mogu ozbiljno da naude vašem zdravlju.

Spomenuta osećanja povećavaju nivo hormona stresa i tako slabe vaš imunitet! Osobe koje su u vezi često zabrinute za svoj odnos i koji se pitaju da li ih partner voli- imaju viši nivo kortizola (hormon stresa) i niži nivo odbrambenih T-ćelija. One pomažu imunitetu da se bori protiv infekcija.

"Ako se brinete oko toga da li će voljena osoba da vas odbije i da li joj je stvarno stalo do vas, možete očekivati fiziološke posledice koje bi mogle, dugoročno, negativno da utiču na vaše zdravlje. Treba naglasiti da se svi mi, s vremena na vreme suočavamo sa spomenutim osećanjima. Oni su sastavni deo svake veze. Međutim, kod pojedinih osoba ona mogu da se pretvore u hroničnu opsesiju", poručuju naučnici.

Zato, umesto da se prepuštate crnim mislima, vreme je da počnete da negujete svoje zdravlje i vezu svaki dan.

 

 

Izvor: b92

 

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži