Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Deset saveta za bolje raspoloženje
 
 

Deset saveta za bolje raspoloženje

Nemoguće je imati puno energije svaki dan, svake sedmice, svakog meseca u godini. Međutim, kad nas svakodnevnica iscrpi, vreme je da stanemo i razmislimo kako samome sebi da pomognemo i promenimo osećaj nemoći.

Stručnjak za zdravlje i nutricionista, Oliver Grej, napisao je za FemaleFirst 10 jednostavnih načina kako da se osećamo bolje.

Lagana večera

Uveče izbegavajte ugljene hidrate i tešku hranu, pobrinite se da vam je tanjir pun proteinima i povrćem. To će vam poboljšati probavu i spavaćete bolje.

Okanite se tehnologije pre spavanja

Pre spavanja se morate opustiti, pa je pametno sat vremena pre odlaska u krevet ne koristiti ništa što ima veze s televizorom, telefonom ili računarom. Tehnološke igračke stimulišu nervni sistem, pa ćete se bez njih lakše opustiti.

Što ranije legnete, ranije ćete se probuditi

Važno je otići u krevet rano jer se telo najbolje oporavlja između 22:30 i 1:30 sati.

Dvadest minuta jutarnjeg kretanja

Jednako je važno kretati se ujutro kako biste podigli nivo energije, a to znači da kasnije ne možete tražiti izgovore da ne stignete. Joga, šetnja, bicikl, bilo kakva vežba i kretanje učiniće veliku razliku u tome kako se osećate preko dana.

Šolja zelenog čaja i zdrav doručak

Zeleni čaj ima čitav niz faktora dobrih za zdravlje, pa pokušajte da steknete naviku i popijte ga umesto kafe. Za doručak imate čitavu paletu zdravih proizvoda pred sobom, a među njima su semenke, bobičasto voće, cimet, bademovo mleko, žitarice i slično.

Izbegavajte napitke koji sadrže kofein i pazite na unos vode tokom celog dana, a za to su najbolji biljni čajevi i voda.

Konzumirajte kvalitetne namirnice

Važno je kombinovati energetski bogatu hranu - onu koja polako otpušta ugljene hidrate i proteine, kao i onu bogatu dobrim masnoćama.
Ugljeni hidrati: povrće, voće, žitarice i slatki krompir.
Proteini: piletina, ćuretina, riba, sočivo, mahunarke i jaja.
Masnoće: riba, orašasti plodovi, avokado i masline.

Polako rešavajte zadatke

Pustite multitasking, fokusirajte se na jednu stvar i obavljajte je polako u intervalima 60 do 90 minuta, a potom uzmite kratku pauzu i tek onda nastavite s poslom.

Budite svesni svojih mogućnosti

Važno je da budete svesni svojih sposobnosti i da radite ono u čemu ste dobri. To će vam pomoći i kod samopouzdanja.

Okružite se s ljudima koji pozitivno deluju na vas

Ljudi koji vam podižu energiju - viđajte se s njima svake sedmice i uživajte u tome.

 

 

kakopedija.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži