Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Dobavljači na kratko zaustavili FAS
 
 

Dobavljači na kratko zaustavili FAS

U Fabrici “Fiat automobili Srbija” (FAS) ponovo je došlo do prekida proizvodnje i isporuke za automobil “500L”, zbog kašnjenja u isporuci delova.

Najveći proizvođač automobila i izvoznik u Srbiji, kompanija “Fiat automobili Srbija”, saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana došlo do privremenog prekida u proizvodnji modela “fijat 500L”, te da su preduzete sve mere da se ta situacija stabilizuje.

- Uprkos činjenici da je došlo do prekida u isporuci i proizvodnji “500L”, FAS uverava da će taj prekid biti kratkotrajan jer su preduzete sve mera da se situacija stabiluzuje – navedeno je u saopštenju u kome se naglašava da će fabrika u Kragujevcu već danas nastaviti sa normalnim radom.

Naglašavajući da je kašnjenjenje komponenata za “500L” zabeleženo kod nekolicine dobavljača, FAS podseća da se slična situacija dešavala i u prethodnom periodu. Naime, u junu ove godine, kašnjenje isporuke komponenata globalnog “Fijatovog” dobavljača “Selmat” dovelo je do kratkog obustavljanja proizvodnje ovog modela za Veliku Britaniju, kao i proizvodnje modela sa volanom sa leve strane za ostala tržišta. Problem je zaista brzo prevaziđen, a proizvodnja nastavljena uobičajenim tempom.

- Ni tada dobavljači nisu bili u mogućnosti da ispune svoje obaveze u okviru lanca snadbevanja - navodi FAS i ističe da uvek nastoji da ispuni sve obaveze i spremno dočeka izazove koje tržište može da donese, čak i u trenucima kada se potencijalni problem pojavi van okvira same kompanije.