Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije U planu velike investicije u Kragujevcu
 
 

U planu velike investicije u Kragujevcu

Problem uklanjanja otpada, izgradnju nove autobuske stanice, dovršetak Petrovačke magistrale i rekonstrukciju više saobraćajnica ključnih za razvoj privrede i nove investicije, grad Kragujevac će rešavati uz pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj.

Razgovori o tome su u završnoj fazi, a potpisivanje ugovora očekuje se najkasnije u narednih mesec i po dana. Kako bi se u Kragujevcu realizovali važni, ali finansijski zahtevni projekti, investiranje u razvojne programe i rešavnje nagomilanih problema biće ostvareno uz pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj.

U razgovoru za Televiziju Kragujevac, direktor EBRD za Srbiju, Danijel Berg, kaže da je izvesno da će povoljan kredit od 15 miliona evra biti odobren. Kako je za našu televiziju rekao direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji, Danijel Berg, ugovor između te banke i grada Kragujevca biće potpisan vrlo brzo. Sredstva će biti iskorišćena za realizaciju razvojnih projekata i rešavanje krupnih komunalnih pitanja. Biće nabavljeni novi kamioni i kontejneri za Javno komunalno preduzeće ''Čistoća'', ćime će biti rešen problem sakupljanja i odvoženja smeća.

Osim toga, biće izgrađena nova, moderna, autobuske stanice na ulazu u grad iz pravca Batočine. Predviđen je završetak Petrovačke magistrale i rekonstrukcija više saobraćajnica koje su od ključnog značaja za industrijske zone, odnosno unapređenje privredne aktivnosti i nove investicije.