Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije Najveća investicija u KG posle Fijata
 
 

Najveća investicija u KG posle Fijata

Kompanija "Nikom" iz Kragujevca u septembru će otvoriti regionalni poslovni centar površine četiri hiljade kvadratnih metara.

Vlasnik i generalni direktor Nikoma Slobodan Nikolić potvrdio je listu Danas da će u izgradnju i opremanje novog poslovnog centra biti uloženo više od tri miliona evra, te da se, kako tvrdi, radi o najvećoj privrednoj investiciji u Kragujevcu, nakon dolaska Fijata. Regionalni poslovni centar Nikoma će, prema njegovim rečima, biti najmoderniji objekat te vrste u Srbiji i na Balkanu, koji će "imati optimalna rešenja u delatnostima kojima će se baviti".

Izgradnju i opremanje poslovnog centra finansiramo kreditima. Centar je namenjen za servisiranje, tehnički pregled, after market i post prodaju svih Fijatovih komercijalnih i putničkih brendova. Savremena oprema će obezbediti da centar bude ekološki zaokružena celina, u kojoj će se primenjivati svetski standardi zaštite životne i radne sredine, ističe Nikolić, napominjući da očekuje i podršku Vlade Srbije, odnosno subvencije za investicije i zapošljavanje novih radnika, koje inostrani investitori odavno dobijaju.