Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Predavanje akademika Ivana Gutmana na Univerzitetu u Kragujevcu
 
 

Predavanje akademika Ivana Gutmana na Univerzitetu u Kragujevcu

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u utorak, 17. maja u 19 časova u Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, organizuje predavanje akademika Ivana Gutmana Hemija i matematika – Zašto sam dobio nagradu za životno delo?

Akademik Ivan Gutman, najbolje rangirani srpski naučnik na listi američkog Univerziteta Stanford, profesor emeritus Prirodno-matematičkog fakulteta i načelnik Odseka za prirodne nauke Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, održaće predavanje u kojem će predstaviti naučne rezultate koje je postigao tokom pedeset godina rada na Univerzitetu u Kragujevcu, a zahvaljujući kojima mu je Univerzitet u Kragujevcu dodelio Svetosavsku nagradu za životno delo, 2019. godine, a 2021. je postao prvi laureat „Medalje SANU“ iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži