Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Koncertna sezona - 20 godina FILUM-a
 
 

Koncertna sezona - 20 godina FILUM-a

Sa posebnim zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete otvaranju koncertne sezone, kojom obeležavamo jubilej, koncertom studenata Odseka za muzičku umetnost, u sredu, 9. marta 2022. godine, u 19 sati, u Kući Đure Jakšića.

U godini obeležavanja ovog značajnog jubileja, svog samostalnog nastavno-obrazovnog, naučnoistraživačkog i kulturno-umetničkog stvaralaštva, Filološko-umetnički fakultet publici predstavlja široku lepezu umetničkog izraza. Za ovaj koncert Odsek za muzičku umetnost pripremio je raznovrstan program koji izvode studenti predstavljajući studijski program koji pohađaju na FILUM-u.

Odsek za muzičku umetnost iznikao je iz Nastavnog odeljenja Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, koje je osnovano 1998. godine, u najvećoj meri kao posledica višegodišnjih izuzetnih rezultata kragujevačke škole harmonike, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. Tako su u Nastavnom odeljenju FMU u Kragujevcu organizovane najpre studije Harmonike, danas prepoznate kao lider u čitavom regionu, i Opšte muzičke pedagogije, a 2000. godine su uvedene i studije gudačkih instrumenata. Nastavno odeljenje FMU tokom 2002. godine prerasta u Odsek za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, koji veoma brzo postaje važan deo FILUM-a i jedan od pokretača i nosilaca muzičkog života u gradu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži