Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Koncert kamernog hora "Peterburške serenade" iz Sankt Petrburga
 
 

Koncert kamernog hora "Peterburške serenade" iz Sankt Petrburga

Manifestacija Spomen - parka Kragujevački oktobar Oktobru hododarje - OKTOH se neprekidno održava već 33 godine. Ovogodišnji OKTOH počinje koncertom Državnog kamernog hora ''Peterburške serenade'' iz Sankt Petersburga (Rusija), koji će se održati 3. oktobra (utorak) u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sa početkom u 20 sati.

 

Hor ''Peterburške serenade'' osnovan je 1991. godine, a ime je dobio po horskim minijaturama Aleksandra Sergejeviča Dargomiškija. Horisti izvode muzička dela različitih stilova i epoha, svetovne i duhovne muzike, kao i najbolje primere savremene muzike. U sastavu hora nalazi se 18 profesionalnih muzičara koji svojom kreativnošću spajaju individualnost i tradiciju.

Na koncertu, 3. oktobra, u prvom delu izvešće duhovnu muziku Mihaila Gogolina, a u drugom dela: Mihaila Glinke, Modesta Musorgskog, Đuzepe Verdija, Žaka Ofenbaha, Astora Pijacole, Johana Štrausa, Stevana Mokranjca.

foto: TripAdvisor | kragujevacka gimnazija

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži