Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Hapšenja zbog poreske utaje i izvršenih krađa
 
 

Hapšenja zbog poreske utaje i izvršenih krađa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M. V. (22), vlasnika i direktora jednog privatnog preduzeća iz Kragujevca i, uz krivičnu prijavu, sproveli ga Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

 

Postoje osnovi sumnje da M. V., u periodu od kraja marta do polovine maja 2017. godine, u poslovnim knjigama svog peduzeća nije evidentirao prihode od ostvarenog prometa. Na taj način je, kako se sumnja, na ime neplaćenog PDV-a, budžet Republike Srbije oštetio za oko 14.860.000 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S. M. (20) iz Raške, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila dve krađe. Postoje osnovi sumnje da je S. M., 7. februara 2018. godine, u salonu nameštaja u centru Kragujevca, iz tašne jedne Kragujevčanke ukrala novčanik, u kome su se nalazili lična dokumenta, bankovne kartice i novac u raznim valutama, u ukupnom iznosu od oko 22.000 dinara.

Istog dana je, kako se sumnja, u jednoj radnji takođe u centru Kragujevca, oštećenoj ukrala tašnu sa ličnim dokumentima, čekovima i mobilnim telefonom. Policija ju je operativnim radom identifikovala i uhapsila. Po nalogu tužioca osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće sprovedena Osnovnom javnom tužilaštvu.

This content has been locked. You can no longer post any comment.