Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vozač poklanja novac deci
 
 

Vozač poklanja novac deci

tandelinAustrijanac Kristijan Tendelin (51), koji je u ponedeljak ujutro na kragujevačkim ulicama za jedan sat šleperom izazvao pet saobraćajnih nesreća i oštetio sedam automobila, zatražio je juče od kragujevačkog suda da mu omogući da plati 5.000 evra u humanitarni fond za nezbrinutu decu. On se na ovaj korak odlučio jer je nenamerno, zbog gubitka svesti, napravio saobraćajni karambol.

Tendelin je u sredu uveče otpušten s lečenja u Kliničkom centru i odmah je priveden na saslušanje kod istražnog sudije Osnovnog suda. Posle saslušanja je pušten da se brani sa slobode. Po važećim propisima, tereti se za krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja iz nehata. Istražni sudija Predrag Bošković za „Blic“ objašnjava da je vozač šlepera rekao da je vozio robu koju je trebalo da isporuči u fabriku automobila „Fijat“, i da se pre kragujevca u toku noći parkirao da odspava.

Kada je izašao iz kamiona da obavi fiziološke potrebe, okliznuo se na led i pao. Udario je potiljkom u beton. Ali odmah se pridigao, vratio se u kamion i ponovo počeo da vozi. Kada je stigao u grad, video je da mu lije krv iz glave.

Tada mu je pozlilo i od tada se ne seća šta se dalje događalo. Šleper s prikolicom je ceo sat vozio kroz grad - oštetio je ispred ulaza u fabriku dva vozila, zatim kod sportske hale „Jezero“ udario je u automobil majke koja je vozila dete u školu, a onda kod mosta Ćiftina ćuprija prikolicom je zakačio još tri automobila.

Na kraju, kod pijace, udario je još jedan automobilil i s njim je uništio i ogradu od parka i saobraćajne znakove. Policija ga je stigla i zaustavila posle 300 metara. Tada je stigla i Hitna pomoć, a lekari su utvrdili da je dezorijentisan, da ne zna gde se nalazi, i uputila ga u Urgentni centar, gde je utvrđeno da ima veliku rasekotinu na glavi koju je dobio pre saobraćajnih udesa. Prava je sreća da niko od vozača i putnika u vozilima na koje je naišao nije zadobio teže povrede.

Kompanija plaća štetu

Kristijan Tendelin je profesionalni vozač 21 godinu, do sada nije imao prekršaje, a nikada nije pio alkohol. Štetu od 450.000 dinara koju je pričinio u Kragujevcu pokriće, od osiguranja, austrijska kompanija u kojoj je Tendelin zaposlen.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži