Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Za bolju saradnju grada sa Francuskom
 
 

Za bolju saradnju grada sa Francuskom

Bogata saradnja Srbije i Francuske na polju kulture i lingvistike, kao i dugogodišnji tesni odnosi Kragujevca i Sirena, pokazuju koliko su dve države bliske, rečeno je prilikom prve posete ambasadorke Francuske u Srbiji, Kristin Moro.

''Nije na meni da utičem direktno na investitore, ali svakako je moja uloga da potencijalnim investitorima prenesem sve prednosti i adute Kragujevca, zato je važno imati pravovremene i prave informacije'', istakla je ambasadorka na prijemu koji je priredio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima. Gradonačelnik je izrazio nadu da će poseta ambasadorke Francuske biti korisna i plodna i da će grad iskoristiti iskustva ove razvijene države za unapređenje ekonomije i privrede.

On je istakao da Kragujevac može mnogo naučiti od francuskih lokalnih samouprava i njihovom odnosu prema privrednicima i dodao da ima interesovanja iz Francuske za kupovinu kragujevačke fabrike "Zastava Inpro". Ambasadorka Francuske i njeni saradnici su tokom posete Kragujevcu obišli muzej Stara livnica, Staru skupštinu, Spomen park "21.oktobar" i Rektorat kragujevačkog univerziteta.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži