Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Prijave za upis Univerzitet u Kragujevcu
 
 

Prijave za upis Univerzitet u Kragujevcu

Obaveštavamo Vas da je počelo prijavljivanje kandidata za upis na fakultete Univerziteta u Kragujevcu. Prijava kandidata u prvom upisnom roku trajaće tri dana - od 24. juna do 26. juna 2020. godine. Na većini fakulteta Univerziteta u Kragujevcu omogućene su elektronske prijave.

 

Polaganje prijemnih ispita, prema rasporedu objavljenom na fakultetima Univerziteta, obaviće se 29, 30. juna, kao i 1. i 2. jula. Završetak prvog upisnog roka za studente koji su se opredelili za fakultete Univerziteta u Kragujevcu je 17. jul 2020. godine. Na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu odobreno je 3674 mesta za upis, od toga 2403 mesta koja se finansiraju iz budžeta i 1271 samofinansirajuće mesto.

Za upis studenata sa invaliditetom, pripadnika romske nacionalnosti i državljana Republike Srbije koji su u prethodnoj školskoj godini srednju školu završili u inostranstvu, Ministarstvo je odobrilo Univerzitetu u Kragujevcu 69 budžetskih mesta. Iznos koji će ove godine studenti izdvojiti za školovanje kreće se u rasponu od 39.000 do 170.000 rsd za osnovne akademske studije, za integrisane akademske studije od 81.000 do 150.000 rsd, dok će za strukovne studije studenti izdvojiti 80.000 rsd.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži