Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Da li ste znali? Šta je umetnost?
 
 

Šta je umetnost?

Par tinejdžera napravio je pravi spektakl u muzeju umetnosti u San Francisku...

Danas je vrlo teško prepoznati umetnost. Kad bolje razmislimo šta je zapravo prava umetnost? Da li se tačno može definisati?

Zbog pojave „modernih“ umetnika koji prave „umetnost“ od najnormalnijih predmeta, posetioci muzeja imaju poteškoća da stvarno prepoznaju pravu umetnost. Ovi tinejdžeri su uspeli to da dokažu i to na vrlo spektakularan način.

Oni su na pod muzeja postavili jedne obične naočare za vid. Prolaznici koji su prolazili pored naočara pomislili su da je u pitanju još jedno umetničko delo, pa je oko naočara nastala prava pometnja. Svi su želeli da slikaju i zabeleže ovo „remek delo“ koje je je zapravo samo najobičniji predmet.

U razgovoru sa liderom Marketing Koncept grupe Stefanom Svičevićem našalili smo se za naočare upitavši ga da li su njegove, na šta je on prokomentarisao spektakl u muzeju umetnosti u San Francisku podsetivši nas na konceptualnu umetnost.

''Sve je to konceptualna umetnost, IDeja za realizovanje nekog umetničkog dela ili projekta daleko je više od njegove materijalne realizacije'' rekao je Svičević. Dodao je pored toga da naočare nisu njegove jer je u Srbiji, ali opet je virtualno u San Francisku preko portala Marketing Web...

This content has been locked. You can no longer post any comment.