Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Multimedijalni festival od 10. novembra
 
 

Multimedijalni festival od 10. novembra

note za_svePrva inkluzivna multimedijalna predstava u Srbiji biće izvedena na festivalu „Note za sve'' koji se od 10 do 12. novembra održava na sceni Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu. Organizator festivala, Zavod za smeštaj odraslih lica Male Pčelice, očekuje 450 ucesnika iz cele Srbije koji će nastupiti u horovima, orekstrima, dramskim grupama i rok bendovima.

Festival će otvoriti premijera inkluzivne multimedijalne predstave „Život granica-Četiri godišnja doba.'' Autori tekstova su korisnici Zavoda,a u predstavi učestvuju hor Raspevane pcelice,clanovi dramske sekcije i zaposleni u Zavodu. Muziku je komponovao profesor Miljan Beloica, video art,produkciju i postprodukciju uradio je Vuk Spasić, student FILUMA-a, a scenario,scenografiju i režiju Olivera Ilić i Zoran Tasić.

Pored ove, na festivalu će biti izvedena i predstava ''Ostrvo'' Doma za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju ''Sremčica''.

Na festivalu ce nastupiti i 14 muzičkih grupa. Među njima su i Muzička radionica Udruženja za pomoć obolelima od autizma ''Vilinska pesma'' iz Beograda, inkluzivni hor ''Ison'' iz Novog Sada i rok bend ''Jabuka iz srca'' iz Panceva.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 10. novembar sa početkom u 12 i 30 minuta u Knjaževsko-srpskom teatru.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.