Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Počinje festival kamernih horova
 
 

Počinje festival kamernih horova

kamerni_horU Kragujevcu večeras počinje 9. Međunarodni festival kamernih horova koji će trajati do subote 20. avgusta. Festival će u holu Druge kragujevačke gimnazije otvoriti zamenik gradonačelnika, Nebojša Zdravković nakon čega će nastupiti Akademski kamerni hor Liceum pod dirigentskom palicom Miloja Nikolića.

Pored Liceuma, na festivalu će nastupiti Mešoviti hor Sopotskog festivala Mundus kantat iz Sopota iz Poljske, Mešoviti hor Razafin izraz iz Skadra iz Albanije, Vokalni ansambl Hasler iz mađarskog grada Miškolca, bugarski Omladinski kamerni hor Deca Orfeja iz Sofije i Mešoviti hor Krasnojarskog pedagoškog koledža Maksim Gorki iz Rusija.

Prema rečima umetničkog direktora Festivala, Miloja Nikolića, na festivalu će svaki hor izvoditi celovečernji program.

Koncerti će se održavati svake večeri na nekoliko lokacija u gradu, u holu Druge kragujevačke gimnazije, Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije i aulama Opštinskog i Okružnog suda, a tokom festivala održavaće se i tradicionalne horske radionice koje će voditi Dragana Jovanović, docent Fakulteta muzičkih umetnosti, okrugli stolovi i panel diskusije.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži