Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Budi i ti LAF!
 
 

Budi i ti LAF!

letnji_fetivalLetnji art festival - LAF, biće održan u Kragujevcu od 12. do 15. avgusta. LAF predstavlja volontersku akciju koja je namenjena mladima, u organizaciji LPA tima. Ulaz na sve manifestacije je besplatan.

Na dve atraktivne gradske lokacije mlade očekuje bogat kulturno-zabavni program koji uključuje dobru svirku rok bendova, žurku sa nastupima kragujevačkih didžejeva, pozorišnu predstavu i nastupe plesnih grupa.

Početak festivala zakazan je za sutra u 21 sat, u Eko parku Ilina voda. Otvoriće ga rok koncert na kome nastupaju grupe Hot staf, Hodnik i Laura. Prateći sadržaj ovog dela je likovna kolonija na temu očuvanja prirode.

Manifestacije predviđene za drugi  i treći dan održaće se u Pešačkoj zoni. 

U subotu, 13. avgusta, od 20 časova, posetioci će moći da pogledaju jedinstvenu pozorišnu predstavu u izvođenju pozorišne grupe „Šoutajm“. - Ovaj sažeti izbor scena urađen prema priči Damira Nedića oblikovan je u preformans i do sada je srpskoj publici predstavljen svega jednom, u Nišu, kaže za „Šumadijapress“ Jelena Andrejić, član LPA tima.

U nedelju, 14. avgusta, takođe od 20 časova predstaviće se kragujevačke plesne grupe „Dinamik“ , „Dols“ i „Fiesta“.

Poslednje večeri LAF-a svi zainteresovani za crtanje grafita moći će da učestvuju u stvaranju jedinstvenog urbanog umetničkog dela, koje će potom da ostane trajno u Eko parku. Kako je najavljeno, organizatori će obezbediti platno i boje za rad, a tema je priroda.

Letnji art festival u Kragujevcu organizuje se kao deo kampanje „Mladi su zakon“ i jedna je od 150 volonterskih akcija koje je podržalo Ministarstvo omladine i sporta. Akcije sprovode neformalne grupe mladih i omladinska udruženja u saradnji sa resurs centrima. Kragujevački resurs centar je NVO "Sunce".

Prema rečima organizatora, festival  je prilika za mlade da kroz volontiranje daju svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama, a tako ukažu i na potrebe koje imaju.

Čitav projekat samo „iza kulisa“ angažuje oko stotinu mladih, a očekuje se mnogo veći broj posetilaca koji će na taj način kvalitetno da provedu svoje slobodno vreme.

LAF je, zapravo, četiri dana dobre zabave „po meri mladih“ i svi su dobrodošli.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži