Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali „Arsenal Fest“ - eksplozija slike i muzike
 
 

„Arsenal Fest“ - eksplozija slike i muzike

arsenal_fest_bojeTokom održavanja prvog „Arsenal Festa“, od 16. do 18. juna, pored koncerata biće organizovani i zanimljivi prateći programi. Sva tri dana festivala, na platou kod „Čaurnice“, kragujevačka umetnica Jovana Avramović ocrtavaće na velikom platnu siluete posetilaca u kreativninm pozama, što će predstavljati dokument o nastanku prvog „Arsenal Festa“.

Muzičku podršku performansu daće učenici Muzičke škole u Kragujevcu.

Prvog dana festivala, na velikom ekranu na bini, pred početak koncerta, emitovaće se video radovi kragujevačkih srednjoškolaca o Muzeju „Stara livnica“.

Drugog i trećeg dana festivala, prirediće se izložba fotografija koja će predstaviti događaje sa prethodnog dana ( koncerte, publiku, kamp...). Ove fotografije biće emitovane na velikom ekranu na bini i na sajtu organizatora. Autori će biti Slavoljub Radojević i Igor Jakovljević, članovi Foto kluba „Apolo“.

U toku festivala biće organizovano i potpisivanje peticije za oživljavanje prostora „Knežev Arsenal“, kao i za njegovo buduće korišćenje u svrhe kulture i umetnosti. Organizatori kažu da je do sada prikupljeno više stotina potpisa podrške stručne javnosti i građana, a na samom festivalu potpise će prikupljati volonteri, učenici Prve kragujevačke gimnazije.

Na „Arsenal Festu“ nastupiće i crtači grafita, koji će imati priliku da pokažu šta znaju i pred publikom iz cele Srbije.

Performans „Rok kubizam“ izvešće kragujevački slikar Dragan Barlov, poznat i po svojoj specifičnoj tehnici crtanja portreta rok muzičara u pastelu, u kubističkom stilu. On će naslikati neke od učesnika festivala, pa će „Hladno pivo“, Rambo, Cane i ostali izvođači, postati akteri svojevrsne „Balkanske rok Gernike“.Uz navedene programe tokom samog festivala, organizatori najavljuju još dva dodatna programa, dan pre i nekoliko dana po završetku „Arsenal Festa“.

U galeriji Doma Omladine, 15. juna, biće otvorena izložba slika studenata Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, a nedelju dana po završetku festivala, kragujevačka umetnica Marina Ilić prirediće konceptualnu postavku „Razvoj Venere“.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži