Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Tenis Đoković protiv bombardovanja Sirije
 
 

Đoković protiv bombardovanja Sirije

Najbolji svetski teniser Novak Đoković jasno je poručio da se protivi napadu SAD na Siriju.

Đoković je istakao da je imao loše iskustvo prilikom bombardovanja Srbije 1999. godine i da to ne može nikome dobro da donese.

„Ja sam u potpunosti protiv bilo kakve vrste oružja, bilo kakvih napada iz vazhuha raketama. Potpuno se protivim nečemu što je destruktivno jer sam imao lično iskustvo. Znam da to ne može da donese ništa dobro nikome“, rekao je Đoković.

Ana Ivanović je rekla da ste se igrali žmurke tokom bombardovanja. Kako je to za vas izgledalo?

„Taj period koji sam prošao zajedno sa ljudima iz Srbije je nešto što ne želim nikome da iskusi. Rat je najgora moguća stvar. Niko ne pobeđuje. Ali nas je to ojačalo, ta dva i po meseca. Gledali smo na vedriju stranu. Bili smo deca. Imali smo samo 12 godina. Razmišljali smo: ''Ok sada ne moramo da idemo u školu ali možemo više da treniramo tenis.''

Tako smo provodili praktično po ceo dan na teniskom terenu dok su avioni obletali iznad nas. Nama to nije smetalo. Jednostavno, prepustili smo se jer ništa nije bilo u našim rukama. Bili smo bespomoćni. Srećom smo preživeli. Mislim da nam je to iskustvo pomoglo da cenimo prave vrednosti u životu.“

 

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži