Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Rukomet Rukomet: "Orlovi" lete za London
 
 

Rukomet: "Orlovi" lete za London

rukometna repČvrsta odbrana, efikasan napad i odlična realizacija sa krila doneli su prevagu u ovom meču. Naši odlično odigrali prvo poluvreme i stigli do prednosti od pet razlike. U istom ritmu nastavili su i u nastavku. Glavna prepreka za Alžirce bio je fantastični golman Stanić. Naši motivisaniji i mnogo bolji od Alžiraca. Namera Veselina Vukovića da sa isturenim Petrom Nenadićem u 5-1 odbrani neutrališe najopasnijeg Alžirca, levog beka, Mesauda Berkuša, u potpunosti je urodila plodom.

Alžirci su u prvih devet minuta postigli samo jedan gol, dok su za to vreme „Orlovi" solidno nadigravali histeričnu 3-3 asistencijama ka Alemu Toskiću na crti. Dalibor Čutura je solo prodorom doveo Srbiju u vođstvo 5:1 u devetom minutu.

Alžirci su odlično iskroristili brojčanu prednost posle isključenja Toskića, za dva minuta postigli tri gola i primakli se na 6:4 u 11. minutu.  Na novih +3, Srbiju vode Marko Vujin i Dobrivoje Marković, koji je priliku dobio nakon povrede Ivana Nikčevića, posle grubog starta Benalija (8:5). Kompletna odbrana „Orlova" nije imala problema da zaustavi alžirske bekove, Stanić je sakupljao sve ono što je prelazilo blok Ilića i Beljanskog. Po oprobanom receptu, Čutura solo prodorom, a Toskić brzinom i snagom na liniji, po prvi put doneli su našoj reprezentaciji +5 (10:5) u 18. minutu.

Pokušao je Vuković da rastereti neke od najangažovanijih igrača, priliku u napadu su dobili Ivan Stanković i Momir Rnić, koji je u u 22. minutu postigao svoj prvenac za rekordnih +6 (12:6). Međutim, Alžirci su nastavili da se fanatično borei postigli tri vezana gola preko probuđenih uzdanica na bekovima, Bultifa i Berkuša (12:9 - 25.). Do kraja poluvremena, dobru rolu ima Rastko Stojković po receptu Alema Toskića. Čutura pametno koristi svoju brzinu i raskošnu tehniku, ne bi li se Srbija vratila na +5, što potvrđuje Momir Rnić svojim drugim golm na par sekundi pre kraja - 15:10.

Vrteći se oko magičnih +4, „Orlovi" su nastavili da lome Alžirce dobrom odbranom i strpljivim napadom. Stanić je bio raspoložen, Nenadić zbunjivao Afrikance na prednjem u odbrani, pokrivajući čas levog  čas srednjeg beka. U ulozi golegetera, našli su se Vujin i Marković, a Srbija je u 40. minutu imala 19:12. Raspoloženi Šešum postigao je dva vezana gola, a pridružio mu se Momir Rnić, pa je u 50. minutu na semaforu pisalo 24:14. Do kraja meča, ostalo je da se rutinski odradi posao,a šansu je dobio i Miloš Kostadinović, kao poslednje prijavljeni igrač Srbije na ovom turniru.

Srbija - Alžir 26:18, kraj

Tekst preuzet sa sajta www.rts.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');