Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Plivački miting u Kragujevcu
 
 

Plivački miting u Kragujevcu

U organizaciji Plivačkog kluba Pirat, u Kragujevcu je organizovan međunarodni miting. Na zatvorenom bazenu, u svim disciplinama, takmičili su se plivači iz zemllje i inostranstva Veliki broj takmičara potvrđuje da je taj sport kod nas u usponu.

 

Medalja na grudima, gotovo svakog od oko 450 učesnika, jer na mitingu nastupaju najbolji. Neki su u bazen uskočili gotovo iz pelena, drugi nešto kasnije - svako ima svoju omiljenu disciplinu i pliva srcem.

Da bi se stiglo do medalje, potrebno je mnogo rada, svakodnevnih treninga i odricanja. Pored beoradskih, tim putem idu i drugi klubovi u Srbiji, koji su dobili zatvorene bazene, pa je plivački sport u usponu. "Iz godine u godinu postižemo sve bolje i bolje rezultate", ističe Dušan Veličković iz leskovačkog Plivačkog kluba.

"Ne bi bilo tako, da nemamo vredne dece, koja vredno rade i redovno dolaze na treninge." Prema rečima Baneta Antića, iz PK Pirat - Kragujevac, počinju od školice plivanja i na kraju završavaju u takmičarskom timu. Kruna desetogodišnjeg rada kragujevačkog Pirata su dvoje mladih reprezentativaca: Anja Stević i Nemanja Ćirić, koji smatra da je plivanje sport za sve: "Ne moraju da se takmiče, dovoljno je samo da plivaju."

U Kragujevcu rade četiri plivačka kluba, u kojima trenira oko 1.000 mališana koji su gradu doneli, brojna priznanja i medalje.

foto: Vaterpolo Savez Srbije | Zatvoren bazen u Kragujevcu

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži