Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Srbija večiti šampion Svetske lige!
 
 

Srbija večiti šampion Svetske lige!

Vaterpolisti Srbije su nastavili teror nad ostalim vaterpolama zemljama, pošto su osvojili i četvrti put uzastopno Svetsku ligu, ovog puta u Kini, ovog puta protiv Amerikanaca 10:7. Srbija – SAD 10:7 (2:1, 3:1, 3:0, 2:5) za 10. titulu šampiona takmičenja koje je donelo o 100.000 dolara nagradu “delfinima”.

 

Bilo je ubedljivo, bilo je onako kako smo navikli na tim Dejana Savića, koji je i dalje bez poraza u finalima. Od prvog trenutka jako u odbrani, kad zatreba sigurno i silovito u napadu, pa se rezultatska neizvesnost nijednog trenutka nije pojavila kao opcija na bazenu u Huidžuu. Veoma raspoložen je bio Filip Filipović (tri gola), ali, ako ćemo reći da je neko posebno bio zaslužan za ovoliku razliku nad timom koji vodi Dejan Udovičić, onda je to golman Mitrović, koji se specijalozovao za skidanje zicera protivnicima. Kao hobotnica je bio.

Puštanje gasa u poslednjoj četvrtini samo je pomogao Amerikancima da se malo primaknu, jer ko zna šta bi bilo da su srpski vaterpolisti posle 8:2 nastavili da melju. Srbija je turnir okončala sa svim šest pobeda, iako na ovom turniru nije imala Slobodana Nikića i Dušana Mandića uz najavne rečenice Dejana Savića kako prvo mesto nije imperativ, već uigravanje za Olimpijske igre. Šta bi bilo da su igrači i tim tempirali formu za osvajanje Svetske lige :)

foto: Marko Todorovic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži