Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Šefik pojačao kragujevački Radnički
 
 

Šefik pojačao kragujevački Radnički

Dosadašnji golman Crvene zvezde, bivši vaterpolo reprezentativac Denis Šefik, prvo je pojačanje Radničkog uoči starta sezone, objavio je klub iz Kragujevca.

Svojevremeno jedan od najboljih golmana sveta u Radničkom će imati dvostruku ulogu, pošto će pored nastupa u prvom timu obavljati i posao trenera golmana svih selekcija. "Oduševljen sam kako su me ljudi primili tokom mog kratkog boravka u Kragujevcu. Gde god sam se pojavio, svi su se ponašali prema meni kao da sam igrao za Radnički, a ne protiv njega. Zaista su me ispoštovali više nego na bilo kom drugom mestu. To je bio samo dodatni motiv, a jedan od glavnih razloga je što ću raditi dva posla odjednom. Stvarno se nadam da ću uživati i da ću doprineti afirmaciji, kako golmana, tako i celokupnog kluba", izjavio je 38. godišnji Šefik, a prenosi VK Radnički. On je naveo da u Srbiji skoro i da nema trenera golmana, pa je odlučio da se oproba u tom poslu.

"U Kragujevcu sam video nekoliko talentovanih dečaka, sa potencijalom da postanu zaista vrhunski golmani, ali im nedostaje pravi rad. To je najbitnije, uz želju za radom i samopouzdanje", istakao je Šefik. Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović rekao je da su svi u klubu prezadovoljni zbog dogovora sa Šefikom. "Pored toga što je sjajan golman, smatram da je i veliki čovek koji može da prenese svoje zavidno znanje i bogato iskustvo na mlađe, u šta smo se uverili tokom nekoliko treninga u Kragujevcu", zaključio je Vasović.

Šefik je sa državnim timom osvojio brojne trofeje, među kojima tri zlatne medalje na prvenstvima Evrope i zlato na prvenstvu sveta 2005. u Montrealu, a čuvao je i mrežu selekcije Crne Gore.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži