Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Šah: Srpkinje prve posle 2. kola
 
 

Šah: Srpkinje prve posle 2. kola

Srpske reprezentativke u šahu Andelija Stojanović i Jovana Vojinović izdvojile su se na tabeli, posle drugog kola državnog prvenstva.

Stojanovićeva je crnim figurama savladala Anu Benderac, dok je Vojinovićeva kao bela primorala na predaju Kseniju Tomin.

Iznenađenje je poraz omladinske prvakinje Mile Žarković u partiji sa Majom Milanović, dok je braniteljka titule Marija Manakova savladala Suzanu Maksimović.

Sandra Ðukić savladala je Teodoru Rakić, dok je Marija Rakić bila bolja od Katarine Ostojić.

Posle dva odigrana kola na tabeli vode Stojanović i Vojinović sa po dva poena, ispred Marije Rakić i Sandre Ðukić sa po pola poena manje.

Po jedan poen imaju Tomin, Manakova, Milanovićeva i Maksimovićeva, po pola poena Žarkovićeva i Benderac, dok su bez poena Ostojićeva i Teodora Rakić.

U trećem kolu sutra (16.00) igraju: Ostojić - Ðukić, Tomin - Marija Rakić, Žarković - Vojinović, Stojanović - Milanović, Maksimović - Benderac, Teodora Rakić - Manakova.

Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom, a šampionat se završava 6. aprila.

 

IZVOR. B92, TANJUG | ÐN

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži