Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Olimpijske igre bez Juseina Bolta?
 
 

Olimpijske igre bez Juseina Bolta?

Svetski i olimpijski šampion i najbrži čovek na svetu Jusein Bolt možda neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Svetska antidoping agencija (WADA) je zapretila Atletskom savezu Jamajke da neće moći da nastupi na Igrama i Svetskim šampionatima ukoliko ne uvede češće doping testove.

Nakon što je petoro Jamajčana bilo pozitivno na doping, među kojima Asafa Pauel i Šeron Simpson, WADA je zatražila veliku istragu i češća testiranja sportista sa Jamajke. Međutim, to se ne praktikuje.

"To je neprihvatljiv stav o kojem pričamo već godinama. Reagovaćemo u skladu sa našim pravilima, nećemo mirno sedeti i gledati šta se dešava. Oni moraju da prate internacionalne standarde, u suprotnom uslediće drasticne mere", navodi se u saopštenju VADA.

Iako su najbolji jamajčanski sprinteri Jusein Bolt i Johan Blejk redovni na antidoping testovima IAAF-a, ukoliko AS Jamajke ne ispuni zahteve WADA, možda nećemo moći da ih gledamo na Igrama u Brazilu za tri godine.

WADA je pokrenula istragu zbog sumnje da Jamajčani nisu testirani pred OI 2012.

 

IZVOR. B92 | AK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži