Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Horor udes Frankitija u Hjustonu
 
 

Horor udes Frankitija u Hjustonu

Četvorostruki Indycar šampion Dario Frankiti doživeo je težak udes u Hjustonu, u kojem je zadobio prelom kičme, a takođe je i nekoliko gledalaca povređeno.

Tokom Velike nagrade Hjustona, Frankitijev bolid je poleteo i uništio deo ograde na uličnoj stazi, a veliki broj delova sa bolida odleteo je na prepune tribine. Do udesa je došlo posle kontakta Frankitija i japanskog vozača Takume Satoa.

Sve se desilo u poslednjem krugu trke, a 40-godišnji Škot je imao i potres mozga i doživeo je prelom zgloba na nozi, uz već pomenuti prelom kičme.

Frankiti je posle udesa prebačen u bolnicu, potpuno je svestan svega, a iako mu neće biti potrebna operacija zbog povrede kičme, ostao je tamo da prenoći iz predostrožnosti.

„Dario može da priča. Otekao mu je članak, bole ga leda, ali je generalno dobro prošao, kako je moglo da bude“, rekao je Cip Ganasi, vlasnik tima za koji Frankiti vozi. Taj udes se desio manje od osam meseci pošto je 30 navijača povređeno u Dejtoni, kada je veliki broj delova sa bolida odleteo u gledalište tokom NASCAR trke u udesu u kojem je učestvovalo deset automobila.

Pre dve godine u sličnom udesu u Las Vegasu život je izgubio je jedan od Frankitijevih najboljih prijatelja Den Veldon. U tom udesu, jednom od najvećih na tlu Sjedinjenih Država, učestvovalo je 15 bolida.

 

IZVOR. B92 | JT

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži