Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Odbojka Vanja Grbić promoviše EP u odbojci na pesku
 
 

Vanja Grbić promoviše EP u odbojci na pesku

vanja_grbicBEOGRAD - Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, četvrto po redu, biće ovog leta organizovano u Kragujevcu i Beogradu, dok će Novi Sad biti domaćin Evropskog šampionata, najavljeno je na konferenciji za medije.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je da je zadovoljan jer je ove godine takmičenje u odbojci na pesku otišlo korak dalje, pošto je šampionat dobio internacionalni karakter.

- Izuzetno sam ponosan što je odbojka na pesku iz godine u godinu sve popularnija u Srbiji i što je naša zemlja dobila čast da organizuje najpreštižnija evropska nadmetanja- rekao je Boričić. On je dodao da će OSS od nedavno otvorene kuće fudbala u Staroj Pazovi dobiti na korišćenje deo tog kompleksa gde će mlađe selekcije moći da treniraju, kao i da će jedna sala biti izdvojena za bič volej.Najavi šampionata prisustvovala je i ministarka sporta i omladine Snežana Marković Samardžić, koja je pozdravila organizaciju takmičenja.

"Srbija duguje mnogo odbojci. Iako su u našoj zemlji sva pažnja poklanja fudbalu, košarci i drugim sportovima, odbojka je najpopularnija među školskom decom. Tome su doprineli rezultati kako muške, tako i ženske selekcije", rekla je Samardžić Marković.Ona je dodala da OSS brine o razvoju odbojke i pohvalila čelnike Saveza zbog popularizacije i razvoja tog sporta kod nas. Zvanični promoter bič voleja u Srbiji biće naš legendarni odbojkaš Vladimir Grbić, koji je rekao da se prvi put sa tim sportom sreo u Italiji 1992. godine, gde je na turniru svetske kategorije postao viceprvak.

"Nisam mogao da se posvetim tom sportu zbog obaveza prema reprezentaciji i klubu. Sada sam veoma srećan što sam promoter bič voleja i verujem da će Srbija uspeti da iznedri tandem za Olimpijske igre", poručio je Grbić, koji će tokom turnira organizovati mini školu odbojke za mališane. Prvi turnir Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku biće održan u Kragujevcu od 16. do 19 juna, dok će drugi i ujedno finalni turnir biti na beogradskoj Adi Ciganliji od 25. do 28. avgusta . Za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku nadmetaće se 16 muških i osam ženskih timova, koji prođu kavlifikacioni turnir, čiji nagradni fond iznosi 11.500 evra.Nov Sad će od 13. do 17. jula biti domaćin Evropskog šampionata, koji će na plaži "Štrand" okupiti najbolje ekipe u muškoj konkurencij, a nagradni fond tog turnira je 50.000 evra.

Izvor: GlasJavnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži