Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka Košarkaš velikog srca: Mačvan dao 20.000 evra za malu Nađu
 
 

Košarkaš velikog srca: Mačvan dao 20.000 evra za malu Nađu

Košarkaš Milan Mačvan opet je pokazao veliko srce, uplativši 20.000 evra kako bi devetogodišnja Nađa Novaković otišla na transplataciju koštane srži.

U poslednje vreme svedoci smo kako mladi životi nestaju jer novca za postojeće lekove nema. Država je još uvek bez fonda za takve slučajeve, te su roditelji obolelih mališana prepušteni sličnima sebi, po finansijama i razumevanju muke.

Pa opet, davnašnje Gandijeve reči i dalje važe: “Ne smete da gubite veru u ljudskost. Ona je kao okean: može nekoliko kapi u okeanu da bude zagađeno, ali okean zbog toga nije postao prljav”. Primera za to je sve više.

Posle pisanja Blicsporta o Beograđaninu Jovanu Simiću, koji svoju kolekciju dresova nudi na aukciji kako bi prodajom pomogao prikupljanju naizgled nedostižnih 300.000 evra za operaciju mlade sugrađanke, javili su (nam) se mnogi, da mu pripomognu.

Mačvan je sam kontaktirao Novakoviće i javio im za uplatu. Isprva nije želeo o tome da priča javno, držeći se davnašnjeg principa da se “ne trubi okolo kada se čine dobra dela”, ali smo kroz razgovor sa njim ipak dobili pristanak da o tom gestu ljudskosti obavestimo naše čitaoce.

- Kada sam video koliko je važno da se ta intervencija uradi što pre, jer Nađa boluje od teške bolesti matičnih ćelija, razgovarao sam sa porodicom i odlučio se na ovaj korak. Tako je bilo i prošle godine, kada se radilo o Anđeli Janković (devojčici sa tumorom na mozgu). Nažalost, nisu samo Nađa i Anđela jedine kojima je potrebna pomoć, ali su, tako sam bar osetio, bile najugroženije. Otuda i moja želja da se što pre prikupi bar pola novca, kako bi bolnica počela sa lečenjem, pa da se ostatak te sume prikupi dok tretman traje - rekao je Mačvan za “Blic”, dodajući zašto je ipak pristao da progovori na ovu temu:

- Treba probuditi svest kod drugih, ne samo kod sportista, već kod svih koji mogu da pomognu jer imaju čime. Ako nećemo da pomognemo mi koji imamo, na koga će roditelji i ta deca da se oslone?

Izvor:Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');