Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka Sale: Radom ćemo opet biti velesila
 
 

Sale: Radom ćemo opet biti velesila

Novi selektor srpskih košarkaša Aleksandar Ðordević rekao je u intervjuu za B92 da veruje da radom naša reprezentacija ponovo može da postane velesila.

Ðordević je u sredu zvanično preuzeo ‘orlove’, a na mestu selektora nasledio je Dušana Ivkovića. Prvo veliko takmičenje koje očekuje Ðordevića biće Svetsko prvenstvo u Španiji.

“S obzirom da sam ovde, naravno da se ne plašim izazova. Velika je odgovornost, ali i čast biti selektor Srbije. Jednostavno, u mom shvatanju košarke postoji jedino takmičenje sa najvećima. Kada se radi o reprezentaciji, Srbija je najveći mogući izazov, a ja se nadam da ću veliki deo entuzijazma preneti na igrače, ali i sve ostale u timu”, rekao je Ðordević za B92.

Ðordević je istakao da ima veliku želju da vrati kult reprezentacije, kao i da vrlo dobro zna kako to da učini.

“Želim da uspostavim kontakt i lični odnos sa svim kandidatima i da im u zavisnosti od forme, kvaliteta i ponašanja uručim poziv. Kult se stvara pobedama, titulama, medaljama, nismo više velesila, ali nam niko ne brani da radom to ponovo postanemo”, naglasio je Ðordević.

Legendarni srpski košarkaš rekao je da će svi u stručnom štabu morati da se koncentrišu na kratkoročne planove, zato što vremena nema puno.

“Nema se puno vremena, svako prvenstvo je važno, posebno što smo poslednjih godina neke preskočili. Nemamo prava da pravimo dugoročne programe. Svi će morati da shvate da je svaka godina najvažnija, svaka utakmica i svaki trening, jer jedino tako možemo do dobrih rezultata. S druge strane, postoji period za dobar plan, program i sastanke na kojima treba da poslušam pametnije, iskusnije i bolje trenere od sebe, i da se košarkaško zlato koje oni poseduju prenese na teren, koji će biti pokazatelj našeg uspeha”, istakao je Ðordević.

Na pitanje da li se slučajno plaši da ne bude pogrešno shvaćen, podsećajući na slučaj Siniše Mihajlovića na klupi fudbalske reprezentacije, Ðordević je rekao:

“Nema razloga da ne budem dobro shvaćen, pričaću košarkom, koju svi razumemo, da bismo došli do dobrih rezultata. Mnogi naši igrači imaju veliki broj medalja sa raznih takmičenja, a to je pokazatelj da i oni koji su sada u zrelom dobu mogu da naprave dobar rezultat. Uspeh je relativan pojam, ali se generalno nadam da ću igračima uspeti da prenesem ono po čemu smo bilo poznati, a to je da se do poslednje sekunde ne predajemo i da nikome ne priznajemo da su bolji od nas”.

 

IZVOR. B92 | JT

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži