Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka Gimnazijalci na pripremama kod košarkaša
 
 

Gimnazijalci na pripremama kod košarkaša

Uz već pruženu pomoć u pripremi lingvističkog rada za nadmetanje na srednjoškolskom terenu, KK Radnički je ispratio goste sa željom da dostojno reprezentuju Kragujevac i postignu što veći uspeh koji će u međuvremenu takođe biti tema za objavu na klupskom sajtu.

Predstavnici Prve kragujevačke gimnazije, najstarija gimnazija u Srbiji, posetili su danas Košarkaški klub Radnički, povodom skorije proslave 180 godina od osnivanja.

Među brojnim aktivnostima koje se odvijaju u susret velikom jubileju u novembru, gimnazijalci pripremaju i lingvistički rad na temu sportska leksika. U pripРemi rada bili su potrebni, pored ostalog, termini koje koriste košarkaši, njihovo značenje, pa je Košarkaškom klubu Radnički upućen poziv za saradnju. Adresa sa koje je stigao poziv dovoljno je značajna, ne samo za Kragujevac, da su košarkaši rado zakazali susret u prvom slobodnom terminu između obaveza na treninzima i kontrolnih utakmica, i pomogli u svemu što je zatraženo.

Nakon današnjeg "radnog sastanka", učenicima preostaje dalja obrada materijala koji će biti pripremljen za takmičenje. Lideri dve kreativne grupe bili su profesor srpskog jezika i književnosti Mario Badjuk i član stručnog štaba Radničkog Branko Maksimović. Aktivni učesnici bile su učenice Sara Milojević i Neda Glišović, kao i košarkaši: Marko Marinović, Miloš Dimić, Sava Lešić, Mufatu Jaru i Nikola Jevtović, uz Nikolu Markovića, člana stručnog štaba ABA ligaša iz prestonice Šumadije, inače bivšeg gimnazijalca.

Uz već pruženu pomoć u pripremi lingvističkog rada za nadmetanje na srednjoškolskom terenu, KK Radnički je ispratio goste sa željom da dostojno reprezentuju Kragujevac i postignu što veći uspeh koji će u međuvremenu takođe biti tema za objavu na klupskom sajtu.

Podsećamo, Prva gimnazija je od nastanka imala nastavu na maternjem jeziku i nametnula se, kvalitetnim profesorima i ambicioznim učenicima, kao temelj prosvete u centralnoj Srbiji. Od osnivanja do danas, kroz Gimnaziju su, između ostalih, kao đaci ili kao profesori, prošli mnogi znameniti Srbi - naučnici, vojskovođe, državnici, umetnici: Radomir Putnik, Živojin Mišić, Đura Jakšić, Svetozar Marković, Nikola Pašić, Vojislav Ilić, a u novije vreme Dragoslav Srejović, Koka Janković, Olja Ivanjicki, Mija Aleksić, Ljuba Tadić, Vidosav Stevanović, Gorica Popović, Jelena Tomašević...

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži