Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport KG sport (VIDEO) Juniori Veprova šampioni Srbije
 
 

Juniori Veprova šampioni Srbije

U izuzetno uzbudljivom finalu Juniorske lige Srbije, punom preokreta, Kragujevac Vajld Borsi su savladali Mamuti, u Kikindi, rezultatom 30:18.

Na startu susreta, po kišovitom vremenu i klizavom terenu, bolje su se snašle odbrane. Mamuti su u prvom posedu uspeli da dođu do polovine gostiju, ali su Veprovi odigrali odlično u naredne dve akcije, najpre sekovavši kvoterbeka, a zatim i pokupivši fambl. Međutim, i Kikinđani su imali odgovor, pošto su vratili u veliki minus trkača gostiju Todorovića, a onda naterali kvoterbeka Đokića na intersepciju. Dobra igra defanzive Kragujevčana se nastavila, pa su vratili domaće u veliki minus, a potom pokupili fambl na 25 jardi od protivničke end zone i omogućili napadu sjajnu poziciju. To su znali da iskoriste, pa su preostalu distancu do end zone prvo prepolovili pasom Alekse Đokića ka Aleksi Stevanoviću, a led je trčanjem probio Stefan Todorović – 7:0. Dobrim trčanjima Vučkovića i Todorova, Mamutii su u finišu prve četvrtine došli do crvene zone, odakle je posao na startu druge deonice završio Akesandar Jovanov, kratkim trčanjem, uz neuspešno pretvaranje – 6:7. Kragujevčani su potom bili primorani da pantuju, a sjajni raninbek domaćih Aleksandar Jovanov je iz nekoliko pokušaja, uz malu pomoć Vučkovića, osvojio gotovo ceo teren za preokret – 12:7.

Ipak, Šumadinci nisu posustajali, pa su se do odlaska na odmor vratili u vođstvo (15:12). Stefan Todorović je najpre vratio kik-of do linije koja deli teren na dve polovine, a zatim fenomenalnim trčanjem došao do dvadesetak jardi. Preostali deo terena osvojio je kvoterbek Đokić, sa tri trčanja i pasom ka Aleksi Stevanoviću za tačdaun. saaf.rs saaf.rs Šumadinci su i atake u drugoj četvrtini započeli intersepcijom, a loptu je ovoga puta Đokiću presekao Tihomir Todorov. To su Vojvođani umeli da kazne i sa dva trčanja Jovanova, od kojih je prvo bilo za više od polovine terena, ponovo dođu u vođstvo – 18:15. Todorović je uzvratio na isti način i trčanjem doveo Veprove u crvenu zonu, ali su tu famblirali. Ipak, već u prvom napadu su isforsirali fambl i praktično startovali sa istog mesta – 17 jardi. Todorović je zatim nastavio gde je stao, a Đokić dovršio snikom za vođstvo – 23:18. Na startu poslednje deonice Kragujevčani su odigrali dobro u odbrani, primoravši Mamute na pant, a zatim je fantastični kvoterbek Đokić nizom trčanja doneo Veprovima nedostižnu prednost i konačnih 30:18. Sam plasman u prvo finale je veliki uspeh za Mamute, koji su se sjajno borili, ali nisu mogli da odole Kragujevčanima.

Sa druge strane, Veprovi su drugim trofejom u trećem uzastopnom finalu pokazali da u poslednjih nekoliko godina najbolje rade sa juniorskim selekcijama. Za najboljeg igrača finala proglašen je Aleksa Stevanović, hvatač i lajnbeker Veprova.

Kikinda Mamuti – Kragujevac Vajld Borsi 18:30 (0:7, 12:8, 6:8, 0:7)

Stadion FK Žak. Gledalaca: 400.

Kretanje rezultata: 0:7 Stefan Todorović trčanje 13 jardi, Janko Mitrović PAT 6:7 Aleksandar Jovanov trčanje 4 jarda, neuspešno za dva 12:7 Jovanov trčanje 7 jardi, neuspešno za dva 12:15 Aleksa Đokić pas 3 jarda ka Aleksi Stevanoviću, Marko Gavrilović za dva 18:15 Jovanov trčanje 3 jarda 18:23 Đokić trčanje 1 jard, Stevanović za dva

foto: saaf.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži