Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport KG sport (VIDEO) I Radničkom potreban zaklon države
 
 

I Radničkom potreban zaklon države

- Verujemo da unutar "paketa mera" za košarkaške klubove, država treba da zakloni i Radnički, svog trećeg predstavnika u takmičenjima na Starom kontinentu, poput predstavnika iz Beograda, poručio je GRUJIN

Pred početak priprema Košarkaškog kluba Radnički za sezonu 2013/2014, dok je stučni štab u potpunosti posvećen igračkom kadru, uprava nastoji da ostvari svoj plan stabilizacije kluba, što pre svega podrazumeva da takmičenja od jeseni protiču neometena finansijskim prilikama.

Uz obnavljanje saradnje sa zainteresovanim sponzorima i ugovaranje novih partnerstava, ABA ligaš iz Kragujevca pomno prati reakcije države prema klupskoj košarci. Predsednik KK Radnički Ivan Grujin za klupski sajt kaže kako uočava da i tu ima prostora za angažovanje jer je država preduzela konkretne poteze kako bi pomogla ovaj sport u takmičenjima koja slede na međunarodnoj sceni, gde će se, uz Partizan i Zvezdu, naći i Radnički.

Grujin: Svedoci smo apela dva beogradska kluba iz proteklih mesec dana koji su rezultirali potvrdom da će, angažovanjem predstavnika državnog vrha Srbije, Partizan i Zvezda biti podržani za takmičenja u narednoj sezoni. Uz dužno poštovanje dve sportske institucije, naglašavamo da će i Radnički reprezentovati našu državu u dva takmičenja na međunarodnoj sceni koja počinju od jesenu. Učestvovaćemo u Evrokupu, kao jedini predstavnik Srbije, i u regionalnoj ABA ligi, gde ćemo braniti uspeh iz prošle sezone, plasman na F4 Jadrana.

Prvi čovek Radničkog podvlači da uvaža domet klubova iz Beograda, učesnika Evrolige, ali smatra da država treba da podrži i ekipu iz Kragujevca u takmičenju koje je drugo po snazi u Evropi.

Grujin: Poput kolega, i mi smo prinuđeni da se borimo za svoju egzistenciju u ovim teškim vremenima za sport i državu u celini. Otuda se nadamo da ćemo na delu videti da je i Radnički potreban državi, baš kao što su Partizan i Zvezda, za koje se izdvajaju budžetska sredstva. Naša su očekivanja da zaslužujemo adekvatnu podršku, u skladu sa rejtingom koji imamo kao predstavnik srpske košarke i u meri koju odrede nadležni u državi. To podrazumeva i uticaj na menadžmente javnih preduzeća da se pozitivno opredele prema ponudi za sponzorstvo Radničkog. Čvrsto verujemo, baš kao i naše kolege, da su "pravila igre za sve ista".

Radnički je jedan od najgledanijih klubova u regionu, a ta činjenica koje je svesna košarkaška publika u Kragujevcu i koja je potkrepljena statističkim podacima, Srbiji i regionu biće predočena predstavnicima Vlade, sa kojima Grujin očekuje skoriji susret.

Grujin: Nadajući se pozitivnom ishodu, primenićemo "komunikacijski recept" beogradskih klubova pa ćemo se posredstvom medija i direktni pismom obratiti predstavnicima najviših državnih organa. Ukoliko se uz posredovanje države obezbeđuju sredstva za novu sezonu, ili pak odvijaju procesi reorganizacije, naša je procena da i Radnički iz Kragujevca zaslužuje adekvatan tretman. Smatramo da nam pripada proporcionalni deo sredstava koja izvršna vlast izdvaja za košarku. Naravno da u Srbiji postoje veći problemi od dešavanja u sportu, a naša namera nije da košarka oduzima sredstva namenjena drugim sportovima ili društvenim oblastima. Naprosto verujemo da unutar "paketa mera" za košarkaške klubove, država treba da zakloni i Radnički, svog trećeg predstavnika u takmičenjima na Starom kontinentu, poput predstavnika iz Beograda.

Grujin na kraju razgovora ističe da, poput košarkaških klubova koji su deo sportskih društava Partizana i Zvezde, i Radnički pripada sportskom društvu sa dugom tradicijom.

Grujin: Takođe smo deo velike i uspešne sportske porodice koju, sem košarkaša, čine i odbojkaši, rukometaši, vaterpolisti... koji beleže dobre rezultate, a većina zastupa Srbiju van državnih granica. Košarkaški sport se poslednjih sezona izdvaja kao jedan od najgledanijih u Kragujevcu, za šta postoje uredni podaci, ali SD Radnički u celini svakako zaslužuje veću pažnju države, i shodno tome, značajniju pomoć za funkcionisanje. Bilo kako bilo, javnost koja je upućena na naš klub obaveštavamo da sopstvenim snagama nastojimo da stvorimo najbolje moguće uslove za nesmetan rad u sezoni 2013/2014. Ukoliko podrška države usledi što pre, utoliko će se naš klub bolje pripremiti za takmičarske izazove koji slede od oktobra, a gde ćemo, još jednom naglašavam, predstavljati Srbiju u dva međunarodna takmičenja.

Košarkaški klub Radnički počinje pripreme za sezonu 2013/2014 u ponedeljak 12. avgusta. Tog dana u 18 časova, šef stručnog štaba Miroslav Muta Nikolić izvršiće prvu prozivku igrača i kandidata za prvi tim.

U novoj sezoni Radnički će učestvovati po peti put u ABA ligi, a u Evrokupu će imati debitantski nastup. U narednoj kalendarskoj godini učestvovaće na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća i u Superligi Srbije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži