Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal Kamerun – Brazil 1:4
 
 

Kamerun – Brazil 1:4

"Karioke" su tek u poslednjem meču u grupi pokazali ono što domaća publika očekuje od njih, pobede, ali uz atraktivan fudbal. Brazil će kao lider A grupe u osminu finala na izuzetnu selekciju Čilea. Brazil je na startu duela demonstrirao odličan fudbal, poigravajući se sa protivnikom, oduševljavajući publiku, ali nije to dugo trajalo.

„Lavovi“ su pokazali zube, koje je delimično „polomio“ sjajni Nejmar u 17. minutu. Kamerun je izgubio loptu na svojoj polovini, Luis Gustavo povukao akciju na stranu, pronašao Nejmara, koji je lako, između dvojice defanzivaca Afrikanaca šutirao po zemlji, u sam ugao – 1:0.Usledile su dve bravurozne intervencije golmana Kameruna Itanđea, prvo odbranjen volej Nejmaru, potom i šut Fredu. A, onda u istom, 26. minutu, publika na stadionu u Braziliji je zanemela. Matip je posle kornera Mukanđa glavom pogodio okvir gola, da bi isti igrač u nastavku akcije, krunisao prizemnu asistenciju Nijoma i izjednačio! Bio je to prvi gol Kameruna na SP.

Nejmar je pokazao svu svoju raskoš, ne dozvolivši Afrikancima da predugo slave. Opet su fudbaleri Kameruna izgubili loptu na svojoj polovini, Marselo dodao Nejmaru, a on posle mini solo–prodora poslao loptu „kroz“ noge N’Kuluu i u mrežu.Na samom početku drugog dela igre, Brazil je rešio pitanje pobednika. Fred je povisio na 3:1 u 49. minutu, pruživši nogu u petercu na centaršut Davida Luiza. Bio je u ofsajdu, ali Brazilci su navikli da im arbitri budu priklonjeni.Kiks Luisa Gustava u 63. minutu, Kamerun nije kaznio.

Tačnije, golman Žulio Sesar je bio najbrži i ničiju loptu koju je poslao njegov saigrač kao poslednji igrač odbrane, uspeo da izbije u polje.Tempo je posle toga opao, čekao se poslednji zvižduk, a pre toga je Fernandinjo postavio konačnih 4:1 za prvo mesto u A grupi i duel sa rivalom iz Južne Amerike u osmini finala, Čileom.

Izvor:sportlive.ba

This content has been locked. You can no longer post any comment.