Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Međunarodni dan sećanja na preminule od AIDS-a
 
 

Međunarodni dan sećanja na preminule od AIDS-a

Candlelight Memorial jedna je od prvih i najvećih kampanja podizanja svesti o HIV-u i AIDS-u. Ove godine biće obeležena po 34. put u 115 zemalja. Candlelight Memorial predstavlja pokret zajednice kako bi se povećala svest o HIV/AIDS-u.

 

Imajući u vidu da u svetu živi više od 33 miliona ljudi sa HIV-om, Candlelight Memorial predstavlja važan vidi intervencije koji uspostavlja globalnu solidarnost, ruši barijere stigme i diskriminacije, kao što daje nadu novim generacijama. Tema ovogodišenje kampanje Candlelight Memorial je ZAUSTAVIMO AIDS ZAJEDNO koja poziva na međusektorsko umrežavanje i animiranje zajednice na zajedničke akcije.

Aktivnosti tokom 21. maja od 18h u pešačkoj zoni: DPST (dobrovoljno, poverljivo savetovanje i testiranje) na HIV, hepatitis B i hepatis C Edukacije za mlade o reproduktivnom zdravlju Izložba postera i fotografija o HIV-u Podela edukativnih materijala i kondoma Tradicionalno paljenje sveća u 19h

Kako možeš dodatno da podržiš:

Prilagodi profilnu fotografiju na facebook-u na ovom linku

Podeli događaj na facebook-u Pozovi prijatelje da se testiraju

Redovno koristi kondom

U Kragujevcu kampanju vodi Omladina JAZAS-a Kragujevac sa partnerima: Institut za javno zdravlje Kragujevac, Dom zdravlja Kragujevac, Crveni Krst Kragujevac, Kancelarija za mlade Kragujevac i IFMSA-Serbia LC Kragujevac. Kampanja se sprovodi u okviru projekta "Žene, mladi i reproduktivno zdravlje", koji realizuje Omladina JAZAS-a Kragujevac, a finansira Grad Kragujevac.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži