Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Britanska agencija odmah locirala pad malezijskog aviona, ali tu nije traženo?
 
 

Britanska agencija odmah locirala pad malezijskog aviona, ali tu nije traženo?

Satelit Britanske kompanije Inmarsat je uspostavio kratak kontakt s malezijskim avionom pre nego što je nestao. Stručnjaci su na osnovu prikupljenih podataka o trajanju i frekvencijama komunikacijskih signala izračunali da je avion pao u južnom Indijskom okeanu, međutim ostaje nejasno zašto potraga na tom mestu nikada nije izvršena.

 

 

Britanska kompanija Inmarsat, koja upravlja satelitima, rekla je za BBC da potraga za nestalim malezijskim Boingom još nije započeta na području za koje njihovi stručnjaci smatraju da je najtačnija lokacija rušenja aviona.

Inmarsatova komunikacija s letom MH 370 smatra se najboljim tragom do sad.

S obzirom da je potraga za Boingom na kratko prekinuta, kada se bude nastavila, Inmarsatovo žarišno područje će biti ključno mesto, ali ne i jedino. Pretraživaće se i ostala područja koje su označile ostale organizacije koje učestvuju u istrazi avionske nesreće. Očekuje se će australijske vlasti uskoro objaviti o kojim lokacimaja se tačno radi.

Inmarsatov satelit je uspostavio kratak kontakt s nestalim avionom. Stručnjaci su na osnovu prikupljenih podataka o trajanju i frenkvencijama komunikacijskih signala izračunali da je avion pao u južnom Indijskom okeanu.

Australijski brod “Ocean Shield” krenuo je prema označenom području, ali tamo nikada nije stigao jer je usput pokupio solarni kontakt za koji se smatralo da se radi o crnoj kutiji.

Ti “pingovi” postali su prioritet, tako da se dvomesečna potraga usredsredila upravo na to područje.

- To nikako nije bila nerealna lokacija pada aviona, ali je bila severoistočno od naše tačke – rekao je Kris Ašton iz Inmarsata.

Podsetimo, Boing 777 nestao je na letu iz Kuala Lumpura za Peking 8 marta ove godine. Na letu se nalazilo 239 ljudi.

 

Izvor:Telegraf

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži