Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Građani Švedske tužili svoju vladu zbog kemtrejlsa!
 
 

Građani Švedske tužili svoju vladu zbog kemtrejlsa!

Dok se u Srbiji još uvek misli kako su kemtrejlsi teorija zavere, u Švedskoj se o tome ozbiljno priča.

Koliko je tema kemtrejlsa tamo ozbiljna govori i činjenica da građani Švedske zahtevaju odštetu od oko 43 miliona evra jer su švedske institucije prekršile „načelo javnosti“ i nisu dale odgovor građanima na pitanje ispuštanja aerosola iznad njihovih glava.

Prvog aprila ove godine podnesena je tužba protiv švedske vlade i njene tri agencije nacionalnom Kancelaru za pravosuđe za rasprostranjeno i sistematsko kršenje „načela javnosti“.

Do povreda je došlo nakon što je vlada odbila da odgovori na preko 4.000 zahteva građana za informaciju povezanu sa sveprisutnim prskanjem aerosola širom čitave zemlje iz aviona, a koje se odvija unazad poslednjih nekoliko godina.

‘Zlatna’ šestorka kojoj je upućena tužba su: premijer Frederik Reinfeldt, ministar odbrane Karin Enström, ministarka okoline Lena EK, generalna direktorka Agencije za zaštitu okoline Maria Agren, oficir Sverker Göransson i generalna direktorka švedskog Metereološkog i hidrološkog instituta, Lena Häll Eriksson.

S obzirom na veličinu i sistemsku prirodu povrede, kao i broj žrtava (preko 1.034 na dan 1. aprila 2014.godine), odšteta od 100.000 švedskih kruna (oko 10.000 evra) se potražuje po stepenu. Budući da je broj poznatih slučajeva koji su urodili neuspehom za održavanje „načela javnosti“ veći od 4.000, švedska vlada se mora suočiti sa potraživanjima od oko pola milijarde kruna (oko 43 miliona evra) u ukupnim potraživanjima.

 

Ovde možete pogledati originalnu tužbu protiv švedskih vlasti.

Originalni zahtevi usmereni protiv švedskih vlasti jer nisu odgovorili na pitanje kemtrejlsa i time prekršli „načelo javnosti“:

Iz 11. februara 2014. godine

Dragi izabrani predstavnici, državni službenici,

Jedan savremeni društveni problem kojeg možda najbolje ilustruje bajka danskog pisca Hansa Kristijana Andersena „Carevo novo odelo“ je  neverovatno veliki program zaprašivanja aerosolima, a koji državne agencije i izabrani predstavnici u Švedskoj prećutno dozvoljavaju da se nastavlja događati i o kojima mediji jednostavno odbijaju da govore.

Dajući mnoge alarmantne podatke o hemikalijama od kojih su aerosoli izgrađeni, kao i štetnim posledicama na ljude i okolinu, sada je vreme za brzo zaustavljanje zaprašivanja, sledeći javnu i intelektualnu poštenu raspravu gde će sve činjenice biti izložene u javnosti.

Vaš odgovor, uključujući molbu za plan delovanja se očekuje u roku od tri sedmice. Molimo Vas, odgovorite pošiljaocu CC Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

S poštovanjem,

Početna stranica peticije:

http://raddasverige.nu/?page_id=258

Zahtev iz 1. aprila 2014. godine

2014-04-01JK
p.p. 2308
103 18 STOKHOLM

PODNOŠENJE ODŠTETE SA TVRDNJAMA PROTIV VLADE (MINISTARSTVA OKOLINE), ORUŽANIH SNAGA, AGENCIJE ZA ZAŠTITU OKOLINE I ŠVEDSKOG INSTITUTA ZA METEOROLOGIJU I HIDROLOGIJU ZA POVREDE, IZMEĐU OSTALOG, „NAČELA JAVNOSTI“

Počevši od 11. februara 2014., odnosno sedam nedelja ili 49 dana – Vlada (Ministarstvo zaštite okoline), oružane snage, Agencija za zaštitu okoline i švedski Institut za meteorologiju i hidrologiju i druge vladine agencije pristupile su primljenim pitanjima i planovima delovanja u pogledu pretnje ljudskom zdravlju, kao i čitavom ekosistemu zbunjujućim zaprašivanjem aerosola na nebu iznad Švedske koje se pojavljuje na dnevnoj bazi.

Jedino službeno telo koje je delovalo u skladu sa „načelom javnosti“ i zapravo odgovorilo na zahtev je Švedsko civilno vazduhoplovstvo.

Mi sada podnosimo tužbu za odštetu protiv Vlade, oružanih snaga, Agencije za zaštitu okoline i švedskog Instituta za meteorologiju i hidrologiju za povrede „načela javnosti“.

Odšteta uključuje svakoj agenciji zahtev za 100.000 švedskih kruna po osobi, odnosno ukupno 400.000 za potpisano.

Nastavak zaprašivanja aerosolima iznad Švedske se događa bez državnog pristanka i znanja spomenutih agencija i mi dalje zadržavamo pravo odštete protiv istaknutoga, kao i za ostale nepoznate osobe, kada se potvrdi mera i prikrivanje od prskanja.

S poštovanjem,

Prilozi:

1.Zahtev za informacijama od Vlade (Ministarstva okoline), oružanih snaga, Agencije za zaštitu okoline, Instituta meteorologije i hidrologije, Švedskog civilnog vazduhoplovstva: http://raddasverige.nu/?page_id=258

Izvor:Dnevno

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži