Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Kineski tajkun namerava da kupi čuveni „Njujork tajms“ jer piše loše o Kini!
 
 

Kineski tajkun namerava da kupi čuveni „Njujork tajms“ jer piše loše o Kini!

Kineski tajkun Čen Guangbijao, jedan od 400 najbogatijih Kineza, izjavio je danas da je ozbiljan u vezi sa kupovinom američkog lista „Njujork tajms“, kao i da želi da radi na obnovi kredibiliteta i uticaja tog lista u Kini.

„Nameravam da kupim „Njujork tajms“, molim Vas ne shvatajte to kao šalu. Tradicija i stil „Njujork tajmsa“ ga sprečavaju u prikazivanju objektivne slike Kine.

Ukoliko ga ja kupim, njegov ton se možda promeni“, izjavio je Čen, poznat po javnim ispadima, ali i po velikim humanitarnim davanjima, za kineski državni dnevnik „Global tajms“.

On dodao da trenutno pregovara o preuzimanju lista sa investitorima koji su njegovi istomišljenici, prenosi Frans pres.

„Njujork tajms“ je objavio nekoliko nagrađivanih članaka o Kini, među kojima je i istraživački članak o porodičnom bogatstvu tadašnjeg premijera Vena Đijabaa, za koji su novinari njujorškog dnevnika dobili Pulicerovu nagradu.

Internet stranica američkog lista je od tada u Kini blokirana, a nekoliko novinara je imalo brojne poteškoće u dobijanju boravišne vize.

Čen je naveo da će, ukoliko preuzme „Njujork tajms“, sprovesti potrebne reforme, čiji je krajnji cilj da članci tog lista postanu autentičniji i objektivniji, zahvaljujući čemu će povratiti kredibilitet i uticaj.

Izvor:Tanjug

 

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži