Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet SPREMITE SE ZA ŽIVOT U SVEMIRU: Izabrano 1.000 kandidata za selidbu na Mars!
 
 

SPREMITE SE ZA ŽIVOT U SVEMIRU: Izabrano 1.000 kandidata za selidbu na Mars!

Kandidati za putovanje na Mars, biće snimani 24 sata u vidu rijaliti programa, a njih 24 će u šest tura biti lansirani na "crvenu planetu", saopštili su organizatori.

Najmanje 1.000 kandidata, od 200.000 prijavljenih, izabrano je za obuku za putovanje na Mars u jednom smeru, prema zamisli o kolonizaciji te planete holandske neprofitne organizacije “Mars 1″.

Kandidati za putovanje na Mars, biće snimani 24 sata u vidu rijaliti programa, a njih 24 će, navodno, u šest tura biti lansirani na “crvenu planetu”, saopštili su organizatori. Putovanje dobitnika karte za Mars, udaljen od Zemlje najmanje 55 miliona kilometara, trebalo bi da putuju do svoje nove planete oko šest meseci, preneo je AFP.

“Mars 1″ je saopštio da je izabranih 1. 058 potencijalnih emigranata na Mars, iz 140 zemalja, obavešteno 30. decembra da su imali sreće na konkursu, na kojem su morali da ispune brojne kriterijume, između ostalih “nesalomivi duh”, “dobro prosuđivanje”, “osećaj za igru”, da budu zdravi i da ne koriste narkotike, kako bi postali međuplanetarni pioniri.

- Prijavljenih 200.000 kandidata razvrstali smo na one koje smo procenili sposobnima da budu ambasadori na Marsu i na one koji su ovu misiju shvatili manje ozbiljno. Čak nam se javio par koji je uz prijavu priložio svoj video snimak bez odeće – rekao je koosnivač holandske organizacije Bas Lansdorp.

Tokom sledeće dve godine, kandidati će biti podvrgnuti nizu simulacija različitih okolnosti, s naglaskom na testiranju njihovih fizičkih i emotivnih sposobnosti.

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži