Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Prespan: U mreži ogromni som
 
 

Prespan: U mreži ogromni som

U nedozvoljenom ribolovu na makedonskom delu Prespanskog jezera dvojica meštana ulovila su soma dugačkog 230 centimetara i teškog 95 kilograma. Anonimni ribar već prodali ulov SKOPLJE- Dvojica meštana pograničnog sela Stenje na obali makedonskog dela Prespanskog jezera u ponedeljak su u praskozorje ulovili soma kapitalca teškog 95 kilograma, dužine od 230 santimetara.

 

Borba sa džinovskom ribom je trajala više od dva sata, otkrili su ribari iz Stenja, na granici sa Albanijom.

Iako je prevagnula želja da se pohvale trofejom, ribari identitet nisu otkrivali. Jer mrežu su zabacili u nedelju, usred zabrane ribolova na jezeru.

 

Ulov soma na Prespanskom jezeru, na tromeđi Makedonije, Grčke i Albanije, nije karakterističan. Kako objašnjavaju ribari „desi se po neki primerak u nekoliko godina, za razliku od - šarana...“

U makedonskim medijima je preneta ocena ihtiologa Živka Đurovskog, da som nije autohtona riba u Prespanskom jezeru, ali da je najverovatnije „zalutao“ prilikom nekog od davnih poribljavanja.


- No, veličina ulovljenog pokazuje da mu uslovi za život u vodama Prespanskog jezera odgovaraju - izjavio je Đurovski.

Saznaje se da su „ribari anonimci“ iz Stenja trofejni ulov na Prespi već - prodali.

Izvor:Večernje novosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži