Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Putin ukinuo agenciju RIA Novosti, osnovao Rusija danas
 
 

Putin ukinuo agenciju RIA Novosti, osnovao Rusija danas

Vladimir Putin pravi reorganizaciju u sferi medija i otvara novu državnu novinsku agenciju "Rusija danas", ostavljajući staroj RIA Novosti rok od tri meseca za potpunu likvidaciju.

Ruski predsednik Vladimir Putin ukinuo je državnu novinsku agenciju RIA Novosti i osnovao novu “Rusija danas”, koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inostranstvu. Osnovni zadatak nove agencije biće da “izveštava o državnoj politici Ruske federacije u inostranstvu i života u Rusiji”, navodi se na sajtu Kremlja.

Istim ukazom se novoj Međunarodnoj informativnoj agenciji “Rusija danas” pripaja radio u državnom vlasništvu “Glas Rusije”, a redakcija novina “Rosijskaja gazeta” se reorganizuje i njoj se pripaja magazin “Rodina”.

Generalnog direktora će, prema ukazu, postavljati i dužnosti razrešavati predsednik Ruske federacije. Putin je za prvog generalnog direktora nove agencije “Rusija danas” posebnim ukazom postavio Dmitrija Kisjelova novinara i voditelja informativne emisije “Vesti nedelje” na državnoj televiziji “Rosija”.

Kisjelov je 90-ih bio poznat kao liberalni nezavisni novinar sve dok nije počeo da radi na državnim televizijama. Nezavisni, privatni mediji ga kritikuju za otvoreno podržavanje vladajuće partije “Jedinstvena Rusija” i predsednika Vladimira Putina u svojim emisijama.

Nova agencija “Rusija danas” nalaziće se u istim prostorijama kao i RIA Novosti, a rok za potpunu likvidaciju agencije je tri meseca, navodi se u ukazu ruskog predsednika.

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži