Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika SPS: Ideja URS-a nije dobra za sve
 
 

SPS: Ideja URS-a nije dobra za sve

ivica-dacicVrnjačka Banja -- Lider SPS-a Ivica Dačić sumnja da bi koncept decentralizacije koji promovišu Ujedinjeni regioni Srbije doneo podjednako dobrog i velikim i malim sredinama.

Decentralizacije Srbije je, prema rečima Dačića, prihvatljiva ako ne ugrožava jedinstvo države i ako je korisna za sve gradove i opštine.

Dačić je u Vrnjačkoj Banji rekao da decentralizacija nije prava ako će njome najviše dobiti samo Vojvodina, Niš, Kragujevac i Beograd.

"Ako svaki grad i opština budu tražili određeni procenat izvornih prihoda, pitam se koja je korist od toga za moju Žitorađu ili Trgovište. Da im ostane i sto odsto od onoga što se ubere na njihovoj teritoriji, oni opet nemaju od čega da žive", rekao je Dačić.

On je rekao da je o tome razgovarao i s predsednikom URS-a Mlađanom Dinkićem.

Dačić je naglasio da je solidarnost osnovni princip funkcionisanja Evropske unije i to ilustrovao i najnovijim primerom Portugala, koji očekuje pomoć drugih članica da bi izašao iz ekonomske krize.

Dačić, koji je i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, je kazao da ne vidi ništa sporno u vraćanju imovine u vlasništvo lokalnih samouprava i dodao da o tome treba razgovarati kako bi se našlo najbolje rešenje.

Dačić je u Vrnjačkoj Banji zatvorio seminar "Zdravstvena zaštita radnika policije i profesinalna oboljenja policajaca", koji je organizovao Nezavisni sindikat policije.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.