Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Oformljen Izvršni odbor BNV
 
 

Oformljen Izvršni odbor BNV

Samir-TandirKonstitutivna sednica Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća održana je u Novom Pazaru, saopštio je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji.

Kako je saopšteno, konstitutivna sednica je održana 6. januara.

Odlučeno je da sedište Izvršnog odbora bude u Prijepolju, a da se sednice BNV održavaju i u ostalim sandžačkim gradovima, a ne samo u u Novom Pazaru i Prijepolju.

Sednicom je predsedavao predsednik Izvršnog odbora BNV Samir Tandir, koji je ocenio da legitimitet ovom veću ne treba da daju Svetozar Čiplić i ostali ministri, već Bošnjaci.

Tandir je novinarima rekao da veruje da u aktuelnoj vlasti u Beogradu postoje odgovorni političari koji će "prekinuti brutalnu diskriminaciju" nad
Bošnjacima.

"Izborna volja bošnjačkog naroda mora da nam bude svetinja i mi od poštovanja te volje nećemo nikada odustati. Temelj svakog demokratskog društva je sloboda izbora, a ono što je učinio ministar Čiplić je krivično delo, čin diskriminacije za koju je zaprećena zatvorska kazna", kazao je Tandir.

On je dodao i da se nada kako će ministar za ljudska i manjinska prava "uskoro odgovarati za sva krivična dela koja je počinio nad Bošnjacima".

"BNV je otvoreno za dijalog i do sada smo više puta upućivali pozive za razgovor. Pozivali smo i većnike ostale dve liste da se uključe u rad veća, da bi svi zajedno pokazali dobru volju i sposobnost za koncenzus", rekao je Tandir.

On je dodao da će u narednom periodu biti usvojena strategija funkcionisanja Izvršnog odbora BNV, koja će biti podeljena na kvartalno delovanje i dugoročni plan od četiri godine.

Pored članova Odbora sednici je prisustvovao i predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Mevlud Dudić.

Nakon konstitutivne na prvoj redovnoj sednici izabrani su potpredsednik i sekretar Odbora.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');