Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Srećković: Ispravićemo nepravedne odluke
 
 

Srećković: Ispravićemo nepravedne odluke

Srdjan-SreckovicMinistar za dijasporu Srbije i potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Srdjan Srećković izrazio je uverenje da će u 2011. godini biti donete važne odluke i usvojeni zakoni kojima će biti ispravljena nepravda naneta protivnicima komunističkog režima posle Drugog svetskog rata.

"Ukoliko želimo da se vrati poverenje u institucije sistema važno je da država stavi tačku na prošlost...", rekao je u intervjuu agenciji Beta Srećković, ističući da je krajnje vreme da se donošenjem zakona o restituciji, kao i zakona o otvaranju tajnih dosijea isprave neke nepravde iz prošlosti.

Prema njegovim rečima, nije dobro što vrlo često do ovih poteza dolazi "pod velikim pritiskom, ne samo SPO, već i Evropske unije". Srećković je podsetio da je SPO postigao politički dogovor sa Demokratskom strankom o donošenju zakona o otvaranju tajnih dosijea.

"Drago mi je da je DS, kao stožer ove vladajuće koalicije, zapravo prva vodeća stranka u nekoj od demokratskih vlada nakon 2000. godine koja želi da se pozabavi ovim pitanjem", kazao je Srećković, odgovarajući na pitanje da li će SPO nastaviti da insistira na donošenju ovog zakona, iako u decembru prošle godine DS nije podržala zahtev da Skupština ramatra predlog tog zakona po hitnom postupku.

Potpuno sam siguran da ćemo na prolećnom zasedanju Skupštine postići saglasnost oko teksta zakona o otvaranju tajnih dosijea i verujem da ćemo ovaj zakon konačno usvojiti, uz podršku DS i ostalih stranaka vladajuće koalicije ", kazao je potpredsednik SPO.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');