Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika DSS: SNS je duplikat vlasti
 
 

DSS: SNS je duplikat vlasti

Petar-PetkoviDemokratska stranka Srbije (DSS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku da je "duplikat vlasti" i da iza njene inicijative za smanjenjem broja poslanika stoji namera da se promeni Ustav, što bi vodilo u dezintegraciju Srbije.

Verovatno ih žulja što u preambuli stoji da su Kosovo i Metohija sastavni, neotuđivi deo Srbije, rekao je portparol DSS Petar Petković na konferenciji za novinare, navodeći da "stranim nalogodavcima" ne odgovora da Kosovo i Metohija budu u Srbiji, za šta je potrebna promena Ustava.

Petković je rekao da se SNS, pored ideje da Evropa nema alternativu, priključio vlastima i u nastojanju da se
promeni Ustav, dodajući da je inicijativa SNS za smanjenje broja poslanika demagogija, jer se ušteda može postići drugim načinima.

Da li je ova inicijativa naprednjaka početak stvaranja neke buduće koalicije SNS i Demokratske stranke pri formiranju nove vlade, upitao je Petković.

On je ponovio da se DSS neće pridružiti mitingu naprednjaka 5. februara, jer je za "zajedničke akcije potrebna
zajednička politika", a politika DSS se suštinski razlikuje od politike SNS, "koja nema program".

Petković je rekao i da DSS, kao opoziciona stranka, podržava sve akcije koje treba da dovedu do vanrednih
parlamentarnih izbora.

Kada SNS krene trećim putem koji predstavlja DSS može se razgovarati o stvarima u budućnosti, jer je sada "duplikat vlasti", istakao je Petković.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');