Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Naprednjaci koji ne podržavaju kragujevačku listu SNS predali svoju listu
 
 

Naprednjaci koji ne podržavaju kragujevačku listu SNS predali svoju listu

Izborna lista "Grupa građana - Dr Vladica Stanojević" koju čine članovi Srpske napredne stranke (SNS) koji ne podržavaju lokalnu listu "Aleksandar Vučić - za našu decu", predata je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Kragujevcu. Nosilac liste, direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih "Male pčelice" u tom gradu Vladica Stanojević rekao je agenciji Beta da je na listi 58 kandidata za odbornike koju čine članovi SNS koji podržavaju republičku listu te stranke, ali ne i lokalnu.

 

On je dodao da je za odborničke kandidate sa njegove liste prikupljeno 1.856 potpisa podrške građana, a lista je predata GIK-u sinoć u 22 sata, i još nije proglašena. Prema njegovim rečima, dogodio se presedan da posle predaje liste GIK još nije zasedala, a prema njegovim nezvaničnim saznanjima sporan je naziv liste i time se bavi Upravni sud. Stanojević je naveo da je on na meti partijskih neistomišljenika iz Gradskog odbora SNS-a i da je bilo napada za vreme vanrednog stanja zbog koronavirusa dok je obavljao direktorski posao u Zavodu "Male pčelice" koji ima 900 štićenika i 300 radnika. Za to je optužio gradski Krizni štab na čelu sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, a kako je dodao vreme će pokazati ko je bio u pravu i ko se borio za taj grad. "Kada je trebalo da svi budemo jedinstveni, mi smo u Zavodu bili 27 dana u karantinu i doživljavali smo pravi pakao, zaposleni i korisnici, kao i ja. Sve zbog toga što sam ja jedini bio meta", kazao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, on nije isteran iz SNS-a i naveo je da je "sa ljudima koji vode Srbiju u dobrim, korektnim odnosima". Stanojević je kazao da će njegova lista voditi "pravu evropsku kampanju" i da neće "napadati" ostale učesnike lokalnih izbora. Ocenio je da je lista "osveženje" za Kragujevac i da ljudi sa liste "imaju volje, i elana da pokrenu grad u kome se danas ne živi onako kako bi trebalo".

On je rekao da su na listi među poznatijim imenima proslavljeni bokser Mirko Puzović, operski pevač Voja Spasić i predsednica Kola sprskih sestara u Kragujevcu Tatjana Marinković.

foto: Printskrin/Youtube/Kragujevčani

This content has been locked. You can no longer post any comment.